Sygeplejersker kalder lockout for useriøs

Lockout kommer bag på sygeplejerskerne, der ikke er blevet stillet overfor krav om ændrede arbejdstidsregler.

Sygeplejersker kalder lockout for useriøs

- Det er meget useriøst.

Sådan betegner næstformanden for Dansk Sygeplejeråd, Dorte Steenberg, Finansministerens lockout af de statslige undervisere.

- Vi har ikke haft en eneste reel forhandling på det her område. Og nu kan vi så pludselig se, at de vil udelukke de ansatte fra at møde op på arbejdspladsen og undervise eleverne. Det er meget useriøst, siger Dorte Steenberg i en kommentar.

Hun finder det uforståeligt, at staten ikke har større lyst til at finde fælles løsninger, som vil komme uddannelserne til gode.

Hos Dansk Sygeplejeråd kommer statens lockout til at ramme alle institutioner for erhvervsrettet uddannelse, herunder SOSU-skolerne, hvor blandt andet sygeplejersker underviser.

Det er Moderniseringsstyrelsen, som har varslet lockout og boykot for alle institutioner for erhvervsrettet uddannelse med virkning fra 1. april.

- Styrelsen har på intet tidspunkt gjort det klart, at de ville i konflikt. Og styrelsen har ikke forklaret sine krav om ændrede arbejdstidsregler, siger Dorte Steenberg.

Ifølge næstformanden har man samtidig afvist de krav, som sygeplejerskerne er kommet med:

- Så det er svært at blive klog på, hvad vi skal blive enige om. Og det er meget trist for de mange elever og undervisere, som nu kommer i klemme, siger næstformanden.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.