Sygeplejersker skal sy sår i skadestuen

Sygehus Vendsyssel er ved at forberede sygeplejersker i skadestuen på, at de skal kunne tage sig af behandlingen af patienter med småskader. I denne uge har de været på kursus

Jane Bünemann
Sygeplejerskerne Malene Nielsen og Frederikke Weinreich Borup dybt koncentreret, mens de øver i at sy i grisekød. Foto: Bente Poder
Hospitaler 1. november 2012 08:59

HJØRRING: Man bliver ikke læge på én uge. Men en erfaren sygeplejerske kan sagtens lære at sy ukomplicerede sår, og det er netop hvad fire sygeplejersker har været i gang med i denne uge.

Sygeplejerskerne er ansat på den fælles akutmodtagelse på Sygehus Vendsyssel og har lyst til at blive behandlersygeplejersker.
Det er en del af Region Nordjyllands nye sundhedsplan, at der på de nordjyske sygehuse skal være behandlersygeplejersker, og i Hjørring er man tyvstartet.
- Vi vil gerne have ti klar, når den nye Fælles Akut Modtagelse åbner til marts næste år. Dér får vi plads, så sygeplejerskerne kan behandle de mindst syge patienter på skadestuen, siger ledende overlæge Kjeld Damgaard, Fælles Akut Modtagelsen på Sygehus Vendsyssel.
Sygeplejerskerne lærer at se på røntgenbilleder, lægge en gips, se på øjenskader og altså sy små sår.
Der findes en formel efteruddannelse til behandlersygeplejerske. Den har både en teoretisk og en praktisk del. Her har afdelingen i Hjørring allerede to optaget.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...