Danmark

Sygeplejerskeuddannelser er populære hos kvote 2-folket

Udsigten til et job som sygeplejerske trækker i årets kvote 2-ansøgere. Søgningen stiger næsten 34 procent.

En karriere i kittel med sygepleje og omsorg som spidskompetencer trækker i de studiesøgende, som håber at kvalificere sig til drømmeuddannelsen på andet end karaktergennemsnittet.

En foreløbig opgørelse fra Danske Professionshøjskoler viser, at kvote 2-søgningen til sygeplejerskeuddannelserne stiger næsten 34 procent i år i forhold til 2013.

- Pædagog- og sygeplejerskeuddannelserne har været de helt store topscorere de seneste år. Og i år er det sygeplejerskerne, der går mest frem, siger Danske Professionshøjskolers formand, Erik Knudsen, som også er rektor på UC Lillebælt.

- Det er et udtryk for, at det er en rigtig god og solid uddannelse. For alle handler det jo om at få en uddannelse, for det er det bedste afsæt for at finde beskæftigelse senere hen. Det er jo sådan set det mantra, de unge har forstået, siger Erik Knudsen.

Kvote 2-søgningen til pædagoguddannelserne vokser omkring 18 procent i år i forhold til sidste år.

Lørdag klokken 12 udløb fristen for at søge ind på en videregående uddannelse gennem kvote 2.

Tal fra Danmarks største professionshøjskole, VIA University College i Midtjylland, samt Metropol i København bekræfter, at sygeplejerskeuddannelsen er årets topscorer.

På VIA University College har 2976 søgt ind som sygeplejerske - det er en stigning på 33 procent i forhold til 2013.

På Metropol er antallet af kvote 2-ansøgere til sygeplejerskeuddannelserne steget til 1397 - en stigning på næsten 15 procent i forhold til sidste år.

Generelt stiger antallet af kvote 2-ansøgere til professionshøjskolerne næsten 15 procent i år, viser den foreløbige optælling, som dækker alle landets professionshøjskoler med undtagelse af UCC i København.

VIA University College har fået 14.335 kvote 2-ansøgninger. Det er 1892 flere end sidste år svarende til en stigning på 15 procent.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.