Symfoniorkester styrker unges vej mod stjernerne

Orkester Nordens unge talenter bliver udfordret af Mahler, når de spiller hans sjette symfoni sammen med Aalborg Symfoniorkester

Orkester Nordens unge talenter bliver udfordret af Mahler, når de spiller hans sjette symfoni sammen med Aalborg Symfoniorkester

Aalborg Symfoniorkester tager værtskabet for Orkester Norden alvorligt og udfordrer derfor 35 af orkestrets unge medlemmer i januar måned.

26. januar har Aalborg Symfoniorkester Mahlers 6. symfoni på programmet med Carlo Rizzi bag dirigentstokken og her deltager Orkester Nordens medlemmer også.

- Vi er utroligt glade for, at kunne spille sammen med Orkester Nordens unge talentfulde musikere. Det er en af vores vigtigste opgaver, at være med til at forme og uddanne fremtidens unge musikere og det kan simpelthen ikke gøres på bedre måde end i dette projekt.

- Det er utroligt sjældent, at Mahlers 6. symfoni opføres i Danmark, da værket kræver et orkester på mindst 100 musikere, understreger Jan Kvistborg, musikchef i Aalborg Symfoniorkester

Aalborg Symfoniorkester har i forvejen et vellykket samarbejde med dirigent Carlo Rizzi, som igen i år er på Aalborg Symfoniorkesters program.

Carlo Rizzi er kendt for sit høje kunstneriske niveau, sin grundighed under prøverne og den begejstring, han vækker hos orkestermusikerne og ikke mindst hos publikum.

Den ene del af samarbejdet mellem Orkester Norden og Aalborg Symfoniorkester handler derfor om, at de unge musikere lærer af at spille Mahlers 6. symfoni på et teknisk højt niveau i et velfungerende symfoniorkester.

Dertil kommer, at Musikkens Hus er vært for Orkester Norden frem til 2018.

Orkester Norden består af nogle af de dygtigste 15-25-årige konservatoriestuderende fra Norden og de baltiske lande og har som et af sine vigtigste formål at forberede de unge musikere til de høje krav, der stilles i de professionelle orkestre. De unge orkestermedlemmer udvælges til hvert projekt ud fra en videoaudition, der kan få stor betydning for deres musikalske fremtid.

En tidligere undersøgelse har nemlig vist, at cirka 80 procent af medlemmerne skaber sig en karriere efter medvirken i Orkester Norden.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.