Synlighed om misbrug

Synlighedsdagens formål er at oplyse om, hvilke udfordringer man har som voksen med senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen.

Synlighedsdagens formål er at oplyse om, hvilke udfordringer man har som voksen med senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen.

Mange voksne lider stadig under seksuelle overgreb begået i barndommen, hændelser, som ofte bliver skjult og fortiet.

Landsforeningen Spor står bag flere arrangementer i efteråret, der skal udbrede viden om konsekvenserne af seksuelt misbrug og mulighederne for at få hjælp.

Synlighedsdagen afvikles på lørdag i auditoriet på Aalborg Universitetshospital, Hobrovej i Aalborg.

De traumatiske hændelser i barndommen præger ofrenes voksenliv, både når det gælder uddannelse, job og muligheden for selv at få en familie til at fungere.

Dagen har fokus på, at ofrene ikke har grund til at føle skam, og der er mulighed for at møde ligestillede og professionelle. Arrangementet byder på foredrag ved feminist og debattør Emma Holten og forfatter Lars J. Sørensen.

Temadagen er for voksne, der har været udsat for seksuelle overgreb tidligere i livet, men også andre med interesse i emnet kan deltage.

Indsatsen for at hjælpe voksne med senfølger har de senere år båret præg af lange ventelister og tilbud, der er finansieret af tidsbegrænsede puljer.

For at skærpe politikernes opmærksomhed på området har Landsforeningen Spor desuden taget initiativ til en folketingshøring om emnet i Landstingssalen på Christiansborg 28. september.

I høringen deltager folketingspolitikere, faglige eksperter samt nogle af de mænd og kvinder, der lever med senfølger.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.