Færdselsforseelser

Synshaller med i kampen mod spritkørsel

I synshallen i Nørresundby er man allerede gået i gang med at uddele streamere til intersserede kunder. Her er det synsleder Lasse Andersson, der koncentrerer sig om at sætte klistermærket lige på.
Foto: Peter Langkilde

I synshallen i Nørresundby er man allerede gået i gang med at uddele streamere til intersserede kunder. Her er det synsleder Lasse Andersson, der koncentrerer sig om at sætte klistermærket lige på. Foto: Peter Langkilde

NORDJYLLAND:De nordjyske synshaller går nu med ind i kampen for alkoholfrie veje. Fra næste uge vil personalet i de 15 synshaller opfordre til, at man sætter en såkaldt streamer - et stort klistermærke - i bagruden af sin bil, når den har været til syn. Streamerne har budskabet "Vær med til at redde liv - stop spritkørsel" og er lavet som et led i NORDJYSKE Mediers kampagne Sprit af vejen. - Normalt er det kun bilen, vi koncentrerer os om, men det hjælper ikke, at bilen er i orden, hvis de, der sidder bag rattet, ikke er det, lyder det fra Lars Andersen, der er områdeleder i Applus Bilsyn i Nordjylland. Applus Bilsyn overtog i 2005 opgaverne fra det tidligere Statens Bilinspektion. - Vi beskæftiger os jo med trafiksikkerhed, og det her er fuldstændig i tråd med vores filosofi, siger Lars Andersen om årsagen til, at Applus Bilsyn har henvendt sig til NORDJYSKE Medier for at være aktivt med i kampen for alkoholfrie veje. 400 privatbiler med Ud over synshallerne er der også omkring 400 privatpersoner, der har sendt bud efter en streamer til at sætte i bagruden af deres bil. Heriblandt Ulla Vestergaard fra Thisted, der også har fået sine kolleger med på idéen. - Jeg læste om streameren i avisen og ville i hvert fald selv bestille en, og så kunne jeg jo lige så godt høre, om der var andre, der ville være med, fortæller Ulla Vestergaard. I alt er der 14 medarbejdere fra FOA Thisted-Morsø, der kører rundt med budskabet om at stoppe spritkørsel. - Vi ville gerne være med til at trække initiativet ned i vores del af regionen, lyder meldingen fra Thisted. Idéen med streamere kom oprindeligt fra en ganske almindelig nordjyde, der i forbindelse med Sprit af vejen-debatten skrev et indlæg på www.spritafvejen.dk. Her foreslog "Trine G", at NORDJYSKE Medier skulle producere og distribuere streamerne, så man som bilist havde mulighed for at signalere sin modstand mod spritkørsel over for andre i trafikken.