Syrere byder på mad fra hjemlandet

Sawsan Ejo (til højre) er en af hovedkræfterne bag den syriske aften i Skelund Midtpunkt. Privatfoto
3. april 2017 06:25

SKELUND/VEDDUM: De nye syriske medborgere i Skelund og Veddum er værter, når dørene lørdag 22. april åbnes i Midtpunkt i Skelund. Syrerne vil denne aften byde på falafel, couscous, hummus, shawarma og tabouleh - retter, som er typiske for deres hjemlands køkken.

De kvitterer dermed for den gode modtagelse, som Skelund og Veddum har givet dem. Det sidste lille års tid er der etableret forskellige tiltag, der støtter integrationen i de to lokalsamfund, fortæller en af de aktive lokale, Peter Muhl.

Hver tirsdag eftermiddag kl. 17 er der cafe på Skelund Skole. Her giver lokale gode råd omkring helt almindelige hverdagsudfordringer, som kan virke uoverkommelige, når man er nytilflyttet. Der drikkes kaffe, og snakken går livligt.

Samtidig er der denne eftermiddag altid åbent for indlevering af tøj og legetøj i den indsamling, der finder sted i et af skolens lokaler.

Vil man være med i cafeaktiviteterne, kan man møde op helt uformelt.

En gruppe lokale, deriblandt Jens Laurids Pedersen, Winnie Ritterbusch og Bent Ole Hansen, har sat gang i forskellige mødeaktiviteter, senest mødet 4. februar i Skelund-Veddum Hallen. Tanken er at holde disse kulturmøder tre-fire gange årligt.

Endvidere har Frivilligcenter Mariagerfjord faciliteret en møderække henover vinteren, hvor der oplæg om forskellige emner.

Hvis man vil med til den syriske aften 22. april, skal man tilmelde sig inden 8. april hos Veddum-Skelund El forretning eller Dagli Brugsen i Veddum.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...