Udland

Syrien anklager USA for støtte til bander

Præsident Assad beskylder i et interview tysk tv-station USA for at være en del af konflikten i Syrien.

Syrien anklager USA for støtte til bander

Syriens præsident Bashar al-Assad beskylder i et sjældent interview med en vestlig tv-kanal USA for at hjælpe bander med at destabilisere hans land. Tyske ARD udsender interviewet søndag.

- USA er en del af konflikten. Amerikanerne tilbyder en paraply og politisk støtte til de bander, der destabiliserer Syrien, siger Assad til den statslige tyske tv-station, ARD.

På spørgsmålet om, hvorvidt han anklager USA for at være delvist ansvarlig for drabet på uskyldige syriske civile, svarer Assad: "Selvfølgelig, nøjagtig".

- Så længe man tilbyder nogen form for hjælp til terrorister, så er man partner. Det gælder, uanset man sender dem våben, penge eller folkelig eller politisk støtte i FN, eller hvor som helst, siger Assad.

Ifølge en udskrift af interviewet, der er optaget 5. juli, afviser Assad at træde tilbage. Han siger, at han bliver på posten for at håndtere de udfordringer, Syrien står overfor.

- Præsidenten skal ikke stikke af fra udfordringer, og vi har en national udfordring i Syrien nu, siger Assad på engelsk.

- Præsidenten skal ikke undslippe fra situationen, men på den anden side kan man kun være præsident og blive siddende på posten, hvis man har folkets støtte, tilføjer han.

Han siger også, at han ikke ville udelukke forhandlinger med Washington.

- Vi lukker aldrig vore døre for næsen af noget land i verden og for nogen embedsmand, så længe de forsøger at hjælpe med at løse problemerne i Syrien. Men det forudsætter, at de er seriøse og ærlige, siger Assad i interviewet med ARD.

Videre siger han, at dialog med oppositionsgrupper er en strategisk mulighed, men tilføjer:

- Man kan ikke bare have en dialog, mens de dræber dit folk og dit militær.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.