Udland

Syrien udviser vestlige diplomater

Ambassadører fra adskillige vestlige lande og Tyrkiet er uønskede i Syrien som modsvar på udvisninger.

Syrien udviser vestlige diplomater

Syriens regering siger, at ambassadører og det diplomatiske personale på adskillige vestlige ambassader og på Tyrkiets diplomatiske mission i Damaskus er uvelkomne i landet.

Ifølge det syriske udenrigsministerium er det en reaktion på, at flere stater i sidste uge har erklæret syriske ambassadører for persona non gratae.

- Nu erklærer Syrien, at ambassadører fra blandt andet USA, Storbritannien, Frankrig og Tyrkiet er uvelkomne, hedder det i en erklæring.

Ambassadører fra Canada, Italien og Spanien nævnes også i erklæringen, der ligeledes henviser til diplomater fra Belgien, Bulgarien og Tyskland.

Erklæringen understreger, at styret i Damaskus stadig tror på "dialog baseret på lighed og principper om lighed og gensidig respekt."

- Vi håber på, at de lande, der indledte dette, vil tage de samme principper til sig, så situationen kan normaliseres, hedder det videre.

En del vestlige lande udviste for en uge siden syriske diplomater efter massakren på over 100 mennesker i Houla i slutningen af maj.

Storbritannien kalder Syriens beslutning for "en gengældelses-gestus" og minder om, at London trak sine diplomater ud af Syrien for tre måneder siden.

Frankrigs socialistiske præsident, François Hollande, gav som den første den syriske ambassadør i Paris besked om at forlade landet efter massakren i Houla.

Syrien har ingen ambassadør i Danmark. Den syriske ambassadør i Stockholm har Danmark som område, men han har aldrig været her i landet for at aktivere sin diplomatstatus.

Ifølge Udenrigsministeriet er EU-formandslandet Danmark ikke blandt de lande, der er erklæret som uønskede af det syriske styre.

/ritzau/Reuters