Udland

Syriens diktator lykønsker arbejdere på kraftværk

Bashar-al-Assad viser sig sjældent offentligt, men i anledning af 1. maj hilste han på arbejdere på kraftværk.

Syriens diktator lykønsker arbejdere på kraftværk

Syriens præsident, Bashar-al-Assad, der på tredje år kæmper mod store dele af sin befolkning, benyttede arbejdernes kampdag til et besøg på et kraftværk i landets hovedstad, Damaskus.

Assad viser sig ellers kun sjældent for offentligheden, men onsdag kunne man altså både se og læse på præsidentens officielle Facebook-profil, at han havde forladt sit hjem.

- Præsident Assad besøger netop nu kraftværket Umayyad i Tishreen Garden i Damaskus og lykønsker dets arbejdere og Syriens arbejdere på deres dag, lød det på siden.

Ved siden af teksten poserer Assad på et foto, mens han hilser på en gruppe arbejdere - flere af dem iført beskyttelseshjelme.

Præsidentens seneste offentlige optræden var på et uddannelsescenter i hovedstaden 20. marts, og inden da skulle man tilbage til 24. januar, hvor han deltog ved en bøn i en moské i det nordlige Damaskus.

Produktionen af elektricitet er reduceret drastisk siden begyndelsen på den syriske konflikt, da usikkerhed på landets veje har ført til mangel på brændstof, som driver landets kraftværker.

Det internationale samfund har indtil videre kun foretaget sig lidt i konflikten i Syrien, men for nylig kom det frem, at både USA, Storbritannien, Tyrkiet og Israel mener, at det syriske styre muligvis har brugt kemiske våben i borgerkrigen.

Hvis det bevises, har USA's Barack Obama proklameret, at det vil være en såkaldt "game changer".

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.