Udland

Syriens opposition afviser Moskva-udspil

Syriens oppositionsleder afviser invitation fra Rusland og beskylder Moskva for indblanding.

Syriens opposition afviser Moskva-udspil

Lederen af Syriens Nationale Koalition afviser en invitation fra Moskva til at deltage i forhandlinger med præsident Bashar al-Assads regime i Damaskus. Oppositionslederen beskylder Rusland for at blande sig i konflikten.

- Vi har sagt åbent, at vi ikke vil tage til Moskva, siger Ahmed Moaz al-Khatib til tv-stationen al-Jazeera.

Khatib siger, at Rusland bør undskylde for dets indblanding i Syriens interne anliggender, og at Moskva bør fordømme "massakrer" udfør af regimet og komme med en klar melding om, at præsident Bashar al-Assad bør gå af.

- Hvis disse betingelser opfyldes, så ville der kunne føres forhandlinger med russerne i et arabisk land, tilføjer han.

Afvisningen kommer efter, at Rusland, der traditionelt er allieret med Syrien, har stået i spidsen for et diplomatisk initiativ, som også har omfattet den internationale fredsudsending Lakhdar Brahimi.

Repræsentanter for det syriske regime har ført forhandlinger med regeringen i Moskva i de seneste dage, og Brahimi fører drøftelser med repræsentanter for både styret i Damaskus og oprørerne.

Fredsbestræbelser er hidtil slået fejl i konflikten, som har kostet omkring 45.000 mennesker livet de seneste 21 måneder.

Den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, advarede torsdag om, at tiden var ved at løbe ud for parterne, hvis de skal redde den aftale, der er fremlagt af verdens stormagter i Genève.

Denne opfordrer til at danne en overgangsregering, men der er intet krav om Assads afgang.

Rusland har afvist at støtte det internationale pres på Assad om at skulle træde tilbage.

- Med al respekt for det internationale samfund, så er det selvfølgelig den syriske befolkning, der skal afgøre Assads skæbne, sagde Lavrov.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.