Udland

Syriens opposition fordømmer Hizbollah i Libanon

Hizbollahs-leder indrømmer, at militsen er indblandet i Syriens konflikt.

Syriens opposition fordømmer Hizbollah i Libanon

Syriens opposition fordømte onsdag, hvad den kalder "trusler" fremsat af lederen af det magtfulde Hizbollah i Libanon, og den advarer den shiamuslimske bevægelse i nabolandet mod enhver indblanding i den syriske konflikt.

- Både i Syrien og i Libanon var der håb om, at Hizbollahs ledere ville indstille deres angreb på Homs og Damaskus og tage hensyn til den alvorlige situation, siger Syriens Nationale Koalition i en erklæring.

- Men vi hører intet andet end trusler fra Hizbollah, som indrømmer, at det er blandet ind i Syriens interne anliggender, hedder det videre fra den største gruppe i den syriske opposition.

Hizbollah-lederen Hassan Nasrallah, der også bliver kritiseret i Libanon for sin indblanding i Syrien, sagde i et tv-interview tirsdag, at militsfolk fra Hizbollah hjælper det syriske militær med at nedkæmpe oprørerne.

- Et stort antal af oprørerne var ved at forberede en erobring af landsbyer med libanesiske indbyggere, så det var "normalt at tilbyde enhver mulig og nødvendig hjælp til den syriske hær og militserne, der kæmper for regeringen, og til libaneserne, siger Nasrallah.

Libanons militante Hizbollah-bevægelse har i mange år fået støtte fra Syrien og Iran, hvilket har været afgørende for dens stærke magtposition i landet.

Libanons oppositionsleder, Saad Hariri, beskylder Hizbollah for at "føre Libanon frem mod ødelæggelse med indblandingen i Syrien."

Det shiamuslimske Hizbollah er både et parti og partisanorganisation i Libanon.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.