Udland

Syriens opposition ønsker væbnet opstand

Oprørere skal ifølge oppositionen optrappe angreb på regimets tropper efter ny massakre på civile.

Syriens opposition ønsker væbnet opstand

Syriens største oppositionsgruppe, Syriens National Råd (SNR), opfordrer til øget væbnet kamp mod regimets tropper efter onsdagens massakre på omkring 80 mennesker i provinsen Hama.

SNR har hidtil været varsomme med at opfordre til direkte militære aktioner mod præsident Bashar al-Assads tropper, men ifølge en udtalelse fra SNR kan militær modstand mindske presset på de civile, som styret angriber i provinserne Hama, Homs og Latakia.

Syriske regeringsstyrker anklages fra flere sider for at så bag drabene på omkring 80 personer onsdag i Hama-provinsen i den centrale del af landet.

Blodsudgydelserne fandt sted på en gård, hvor den såkaldte shabiha-milits, der er loyal over for præsident Assad, trængte ind, efter at regeringshæren havde bombarderet området.

Militsens medlemmer var bevæbnet med knive og skydevåben, skriver Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, som har base i London, i en meddelelse.

- Sikkert er det, at dusinvis af mennesker døde, heriblandt også kvinder og børn, siger organisationens leder, Rami Abdel Rahman.

Både han og SNR's talsmand Mohammed Sermini opfordrer FN's observatører i Syrien til omgående at begive sig til området for at efterforske det seneste blodbad i det 15 måneder lange oprør mod Assads regime.

For mindre end to uger siden blev mindst 108 mennesker dræbt under en to dage lang massakre i byen Houla.

/ritzau/Reuters