Udland

Syriens regering erklærer Damaskus erobret

Mens præsident Bashar al-Assads styrker har generobret Damaskus, så kniber det at nedkæmpe oprørerne i Aleppo.

Syriens regering erklærer Damaskus erobret

Syriens præsident Bashar al-Assads regering har søndag erklæret sejr i de hårde kampe om Syriens hovedstad, Damaskus, imens forsætter kampene i landets største by Aleppo, hvor oprørere har kontrollen over størstedelen af byen.

I flere dage har der været voldsomme kampe i Aleppo mellem oprørerne og regimets militær, der i sidste uge fik forstærkninger i form af kampvogne, angrebshelikoptere og flere soldater.

Assads styrker har i de seneste to uger kæmpet som aldrig før for at bevare grebet om landet, efter at oprørerne gennemførte et massivt fremstød i de to største byer samt en bombesprængning, der har kostet fire topsikkerhedsfolk livet, heriblandt en minister.

- I dag kan jeg sige jer, at Syrien står stærkere. På mindre end en uge har vi nedkæmpet oprørerne i Damaskus, siger udenrigsminister Walid Moualem under et besøg i Iran, der er styrets vigtigste allierede i regionen, hvor de øvrige naboer undsiger regimet.

Regeringsstyrkernes hårdhændede fremrykning og beskydning af både oprørere og civilbefolkning med tunge våben vækker international vrede og fordømmelse.

- Det, der sker i Aleppo, er at betragte som krigsforbrydelser, og de ansvarlige vil blive stillet til regnskab internationalt, siger generalsekretæren for Den Arabiske Liga, dr. Nabil Elaraby, ifølge Egyptens statslige nyhedsbureau, Mena.

Oprørskrigere siger, at de holder skansen mod Assads styrker i det sydvestlige Salaheddine-distrikt i Aleppo. Samtidig oplyser syrisk stats-tv, at soldater nedkæmpede "terrorister" i distriktet og havde taget adskillige af deres ledere til fange.

Syriens Muslimske Broderskab lægger heller ikke fingrene imellem. Søndag fordømmer organisationen præsident Assad, hans allierede Rusland og Iran og det internationale samfund for dets "tavshed" og mislykkede forsøg på at beskytte civile syrere.

Den indflydelsesrige islamistiske bevægelse siger i en erklæring, at "Assad er juridisk og moralsk ansvarlig for hvert eneste offers død i Syrien", og at Syriens magtfulde allierede "drukner i det syriske folks blod".

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.