Udland

Syriens udenrigsminister drøftede fredsplan i Moskva

Fransk forslag om samarbejde med syriske landstyrker i kampen mod IS bliver godt modtaget i Damaskus.

Syriens udenrigsminister, Walid al-Moualem, var fredag i Moskva for at drøfte borgerkrigen og Wien-dialogen, hvor 18 lande har indgået aftale om, at der skal udarbejdes en plan for et syrisk overgangsstyre, en ny forfatning og en plan om valg inden for inden for 18 måneder.

Planen er blevet udarbejdet uden repræsentanter for det syriske regime omkring præsident Bashar al-Assad og uden repræsentanter for oppositionen, men tilhængere af begge sider deltog.

Den syriske udenrigsminister var fredag tilbageholdende med udtalelser om denne proces, men han siger, at et fransk forslag om et samarbejde med syriske landstyrker i kampen mod Islamisk Stat bliver godt modtaget i Damaskus.

- Bedre sent end aldrig. Hvis den franske udenrigsminister, Laurent Fabius, mener det alvorligt, når han taler om et samarbejde med Syriens hær, som kæmper mod Islamisk Stat, så ønsker vi det velkomment, siger Walid al-Muallem.

Fabius har sagt, at soldater, som er loyale over for Assad, skal kunne deltage i den fælles kamp mod Islamisk Stat i Irak og Syrien. Politiske iagttagere tvivler imidlertid på, at det kan lade sig gøre.

Konferencen i Wien tidligere i denne måned blev opfattet som et første afgørende skridt frem mod seriøse bestræbelser på at finde rammen for en politisk løsning på den blodige konflikt i Syrien på et tidspunkt, hvor den synes på vej ind i en ny fase i kraft af Ruslands optrappede rolle.

Det var første gang, at Iran deltog i en international konference om krigen i Syrien.

Iranerne spiller en vigtig rolle i landet som præsident Bashar al-Assads vigtigste allierede ved siden af Rusland.

/ritzau/ReutersKommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.