Udland

Syrisk konflikt har kostet 130.000 mennesker livet

Syriens Observatorium for Menneskerettigheder siger, at over 130.000 er dræbt siden konfliktens begyndelse.

Syrisk konflikt har kostet 130.000 mennesker livet

Over 130.000 mennesker er blevet dræbt i Syrien siden konflikten i landet begyndte for næsten tre år siden, siger aktivistgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

I den nye opgørelse fra gruppen, som har base i London, hedder det, at 130.433 mennesker er blevet dræbt siden marts 2011 - blandt dem var 46.266 civile.

Der var over 7000 børn og over 4600 kvinder blandt de dræbte, hedder det.

Gruppen, der har sine egne netværk over hele Syrien, siger, at 52.290 soldater og militsfolk på regeringens side er blevet dræbt, deriblandt over 32.000 regulære soldater og 262 medlemmer af Libanons shiamuslimske Hizbollahmilits.

Blandt oprørerne er der optalt 29.083 dræbte - deriblandt næsten 7000 krigere fra forskellige jihad-grupper som Iraks Islamiske Stat og Levanten.

Mindst 10 mennesker, hvoraf to var børn, blev dræbt i Aleppo tirsdag, da en granat fra en af regimets kampvogne ramte en bus, oplyser en nødhjælpsgruppe.

Det syriske regimes luftangreb på den nordlige syriske provins Aleppo har siden 15. december dræbt over 500 mennesker - heriblandt 151 børn, siger Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der er på oprørernes side.

I de seneste uger har byer og landsbyer været mål for en række af ubarmhjertige luftangreb, lyder det fra gruppen.

Aktivistgruppen fordømmer angrebene og opfordrer det internationale samfund til at gribe ind.

- Observatoriet betragter alle dem, der forbliver tavse i det internationale samfund som medskyldige i massakrerne, der bliver begået og som fortsætter med at blive begået af det syriske regime, lyder det i en udtalelse op til nytåret.

Menneskerettighedsorganisationer har sammen med arabiske og vestlige lande fordømt offensiven som diskriminerende og ulovlig, mens Assads regime siger, at det er rettet mod "terrorister."

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.