Syrisk minister: Oprør i Syrien minder om 9/11

Syriens udenrigsminister trækker tråde mellem syrisk konflikt og terrorangrebene i New York i 2001.

Udland 30. september 2013 18:18 - Opdateret 30. september 2013 18:20

Syrisk minister: Oprør i Syrien minder om 9/11

Den syriske udenrigsminister sammenlignede mandag det, han kalder en invasion af udenlandske terrorister i Syrien, med angrebene på New York den 11. september 2001.

I en tale ved den årlige FN-forsamling i New York proklamerede Syriens udenrigsminister, Walid al-Moualem, at "terrorister fra 83 lande" er involveret i drabene på den syriske befolkning og hær.

- Indbyggerne i New York har været vidner til terrorismens ødelæggelser og er blevet brændt af ekstremismens ild og blodudgydelser på samme måde, som vi nu lider i Syrien, udtaler han ifølge Reuters med reference til angrebene på World Trade Center.

- Hvordan kan nogle lande, der er ramt af den samme terrorisme, vi oplever i Syrien, påstå, at de bekæmper terrorisme i alle lande i verden, mens de støtter den i mit land?

Ifølge FN har over 100.000 mennesker mistet livet som fælge af den to og et halvt år lange syriske borgerkrig. Oprøret blandt befolkningen begyndte, da regeringen i marts 2011 forsøgte at kvæle prodemokratiske protester.

Det syriske regime beskylder Tyrkiet, Saudi Arabien, Qatar, Storbritannien og USA for at bevæbne, finansiere og træne oprørsstyrkerne i Syrien.

Og Walid al-Moualem afviser, at de moderate oprørere, som de vestlige lande påstår at støtte, findes.

- Påstandene om eksistensen af moderate militante og ekstremistiske militante har efterhånden udviklet sig til en dårlig joke.

- Terrorisme betyder kun terrorisme. Det kan ikke klassificeres, slår han fast.

/ritzau/Reuters

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...