Udland

Syrisk minister: Oprør i Syrien minder om 9/11

Syriens udenrigsminister trækker tråde mellem syrisk konflikt og terrorangrebene i New York i 2001.

Syrisk minister: Oprør i Syrien minder om 9/11

Den syriske udenrigsminister sammenlignede mandag det, han kalder en invasion af udenlandske terrorister i Syrien, med angrebene på New York den 11. september 2001.

I en tale ved den årlige FN-forsamling i New York proklamerede Syriens udenrigsminister, Walid al-Moualem, at "terrorister fra 83 lande" er involveret i drabene på den syriske befolkning og hær.

- Indbyggerne i New York har været vidner til terrorismens ødelæggelser og er blevet brændt af ekstremismens ild og blodudgydelser på samme måde, som vi nu lider i Syrien, udtaler han ifølge Reuters med reference til angrebene på World Trade Center.

- Hvordan kan nogle lande, der er ramt af den samme terrorisme, vi oplever i Syrien, påstå, at de bekæmper terrorisme i alle lande i verden, mens de støtter den i mit land?

Ifølge FN har over 100.000 mennesker mistet livet som fælge af den to og et halvt år lange syriske borgerkrig. Oprøret blandt befolkningen begyndte, da regeringen i marts 2011 forsøgte at kvæle prodemokratiske protester.

Det syriske regime beskylder Tyrkiet, Saudi Arabien, Qatar, Storbritannien og USA for at bevæbne, finansiere og træne oprørsstyrkerne i Syrien.

Og Walid al-Moualem afviser, at de moderate oprørere, som de vestlige lande påstår at støtte, findes.

- Påstandene om eksistensen af moderate militante og ekstremistiske militante har efterhånden udviklet sig til en dårlig joke.

- Terrorisme betyder kun terrorisme. Det kan ikke klassificeres, slår han fast.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst