Udland

Syriske kampvogne samles nær tyrkisk grænse

Syrien har sendt 170 kampvogne til området når grænsen til Tyrkiet, der har udkommanderet antiluftskytsvåben.

Syriske kampvogne samles nær tyrkisk grænse

En general i oprørernes Frie Syriske Hær siger fredag, at syriske regeringstropper har samlet 170 kampvogne nord for byen Aleppo tæt ved den tyrkiske grænse. Det er dog endnu ikke bekræftet af uafhængige kilder.

General Mustafa al-Sheikh, der er leder af Det Højere Militære Råd, som er en gruppe at officerer, der er deserteret fra præsident Bashar al-Assads styrker, siger, at kampvognene er samlet tæt på landsbyen Musalmieh nordøst for byen Aleppo 30 kilometer fra grænsen.

- Kampvognene forbereder sig enten på at bevæge sig mod grænsen som svar på den tyrkiske oprustning eller for at angribe de oprørske byer og landsbyer i og omkring grænsezonen nord for Aleppo, vurderer generalen.

Tyrkiet har indsat antiluftskytsvåben langs grænsen til nabolandet torsdag efter Syriens nedskydning af et tyrkisk jagerfly over Middelhavet fredag i sidste uge.

Vestlige og arabiske lande fortsætter hektisk diplomatisk aktivitet før et møde i Genève lørdag for de fem permanente medlemmer af FN's Sikkerhedsråd og højtstående repræsentanter for Mellemøsten.

Hverken Iran eller Saudi-Arabien er med i forhandlingerne, som skal bane vej for dannelsen af en enhedsregering i Syrien.

Den syriske præsident Bashar al-Assad udelukker, at Syrien kan påtvinges en løsning udefra.

- Vi vil ikke acceptere nogen ikke-syrisk model eller en ikke-national model - uanset om det kommer fra store lande eller venligtsindede lande, siger han.

- Ingen er bedre til at løse Syriens problemer end os, siger den syriske præsident.

En våbenhvile trådte i kraft i Syrien den 12. april efter mægling fra FN og Den Arabiske Ligas særlige udsending Kofi Annan, men hverken regeringsstyrkerne eller oprørerne ser ud til at overholde den.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.