Udland

Syriske regeringsfly bomber oprørsstillinger

Syriske bombefly angriber oprørere ved Damaskus. Oppositionen åbner op for fredsbevarende styrker i Syrien.

Syriske regeringsfly bomber oprørsstillinger

Den syriske opposition tilkendegiver for første gang, at den er parat til at acceptere en fredsbevarende FN-styrke i Syrien, hvis præsident Bashar al-Assad fjernes fra magten.

Tilkendegivelsen kommer samtidig med, at syriske kampfly igen angriber oprørsstillinger i og omkring hovedstaden Damaskus.

Det er repræsentanter for paraplyorganisationen Syriens Nationale Koalition, der lørdag slår til lyd for, at den overvejer at sige god for, at en international fredsbevarende styrke kan blive udstationeret i Syrien.

Men forudsætningen er, at præsident Assad og hans allierede går af og overlader magten til oppositionen.

- Vil vil måske tillade en international styrke, hvis Assad er væk, siger Walid al-Bunni, der er talsmand for koalitionen.

Han føjer til, at en forudsætning desuden er, at en række ledende militærfolk og embedsmænd i Assads styre også fjernes fra deres nuværende poster.

Samtidig fortsatte syriske krigsfly deres angreb på oprørsstyrker i Damaskus, hvor indbyggerne betegner kampene som intense.

Bombeflyene angreb stillinger i forstaden Kafar Souseh og Darraya, oplyser Det syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Angrebene kommer, efter at oprørerne i flere dage har gennemført angreb på regeringsbygninger i Damaskus, som er Assads højborg.

Oprørerne har taget kontrol med flere af hovedstadens forstæder og en række militærkaserne uden for hovedstaden.

Ifølge aktivister har der hele lørdagen også være kampe i gang i storbyerne Homs, Aleppo og Deir al-Zor. Også her har regeringshærens kamfly været i luften og rettet angreb mod oprørerne.

Det er ikke oplyst tal for dræbte og tilskadekomne lørdag. Dog siger aktivister, at 14 oprørere omkom under et angreb på en militærbase i byen Khanasser nær Aleppo.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.