Udland

Syriske skolebørn er dræbt af oprørergranat

Antallet af omkomne efter et mortérangreb mod en skole svinger mellem 8 og 28 omkomne elever plus læreren.

Syriske skolebørn er dræbt af oprørergranat

Syriske oprørere har tirsdag ramt en skole i udkanten af hovedstaden Damaskus med en mortérgranat.

Det syriske nyhedsbureau, Sana, oplyser, at 28 elever og en lærer er dræbt, mens syrisk stats-tv oplyser, at læreren og ni elever er omkommet.

Syrisk stats-tv betegner angrebet som en forfærdelig forbrydelse. Mortérgranaten slog ned i Btheia-skolen i Wafideen-lejren omkring 20 kilometer nordøst for Damaskus, hedder det i tv-rapporten.

Wafideem er hjem for omkring 25.000 internt fordrevne fra Golanhøjderne, siden de blev besat af Israel i 1967.

- Det er en rædselsvækkende forbrydelse. Otte elever og en af deres lærere er blevet dræbt, oplyser det statslige tv ifølge nyhedsbureauet AFP.

- De blev dræbt af en mortérgranat, der er affyret af terrorister, siger tv-stationen, der dermed bruger det syriske regimes begreb om oprørernes kamp i borgerkrigen mod præsident Basahar al-Assads styrker.

- Omkring 20 mennesker er blevet såret, tilføjer det syriske stats-tv.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder har bekræftet oplysningerne over for nyhedsbureauet AFP.

Kampene øst for Damaskus har taget til i styrke og er i de seneste dage blevet særligt blodige, idet regeringsstyrker forsøger at bekæmpe oprørsstyrker i Østghouta-regionen.

Alene tirsdag er 16 mennesker blevet dræbt i forbindelse med voldshandlinger i Damaskus-provinsen, siger Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, som også har rapporteret om drabene i Wafideen-lejren.

Det britisk baserede observatorium siger, at voldsomme slag er blevet udkæmpet tirsdag ved en kontrolpost i nærheden af den strategiske vej, der forbinder Damaskus med den internationale lufthavn.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.