Udland

Syriske styrker har indtaget oprørsby

Syriske styrker har renset byen Haffeh for "terrorister", meddeler statsligt tv. Det sker efter en uges kampe.

Syriske styrker har indtaget oprørsby

Syriske regeringsstyrker har renset alle "terrorister" ud af byen Haffeh, hvor der i den seneste uge har været voldsomme kampe.

Ifølge statsligt syriske tv har præsident Bashar al-Assads soldater nu genoprettet ro og orden i byen.

Tidligere på dagen sagde Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, at oprørerne i Den Frie Syriske Hær havde trukket sig ud af byen for at undgå et blodbad.

- Oprørerne trak sig tilbage fra al-Haffeh og hele regionen ved daggry for at skåne livet for de indbyggere, der er under ekstremt voldsomt bombardement, siger organisationens talsmand, Rami Abdel Rahman.

Syriske oprørere, der er flygtet til Tyrkiet, fortæller, at mens regeringens helikoptere og kampvogne beskyder Haffeh, har soldater travlt med at anholde byens unge mænd og plyndrer huse.

- Først angriber helikoptere landsbyerne, senere angriber kampvognene, og til sidst trænger soldaterne ind i husene, plyndrer dem og stikker ild til dem, siger 25-årige Mohammad.

Han kæmper i oprørshæren Den Frie Syriske Hær, men er blevet smuglet over grænsen til den tyrkiske by Antakya for at modtage behandling for skudsår.

Oprørere siger, at Assads styrker skyder mod de syrere, der forsøger at flygte til Tyrkiet.

FN's observatører forsøgte tirsdag at komme ind i Haffeh, men blev mødt af vrede menneskemængder, der kastede sten og metalstænger mod dem.

Da observatørerne kørte fra stedet, blev tre af deres køretøjer beskudt. Observatørerne slap dog uskadt fra episoden.

Siden torsdag i sidste uge har observatørerne forsøgt at få adgang til Haffeh, hvor aktivister siger, at hæren gennem en uge har bekæmpet oprørere.

USA har advaret om, at der kan finde en massakre sted i byen.

/ritzau/Reuters