Syv års fængsel for at voldtage steddatter

51-årig mand dømt for adskillige voldtægter af pige gennem flere år

Anders Green
Arkivfoto
Hjørring 3. juli 2015 13:02 - Opdateret 3. juli 2015 15:44

HJØRRING: En 51-årig mand fra Vendsyssel blev fredag idømt syv års fængsel for adskillige voldtægter og andre seksuelle overgreb mod sin steddatter.

Offeret er i dag 15 år, men overgrebene fandt sted over en cirka femårig periode - fra pigen var 10, til hun var næsten 15 år.

Manden har under sagen nægtet sig skyldig, men retten lagde vægt på, at den 15-åriges piges forklaring var meget troværdig.

Under retssagen har pigen forklaret, at voldtægterne og de andre overgreb i perioder fandt sted tre gange om ugen.

Faren kom ind til hende om natten, mens hun sov, og forgreb sig på hende.

Men efter det årelange misbrug kunne hun ikke længere skjule det for omgivelserne, og hun fortalte klassekammerater, hvad der var sket.

Den ene af dem gik til forældrene, som underrettede skolen, hvorefter politiet anholdte den 51-årige i begyndelsen af 2015.

I sin procedure sagde anklager Susanne Hansen, Nordjyllands Politi, at offerets forklaring var meget troværdig.

Ifølge anklageren gav offeret meget detaljerede forklaringer om, hvordan voldtægterne var foregået, og det var ikke noget, hun kunne have fundet på.

Faren påstod under retssagen, at sagsbehandlere hos Brønderslev Kommune havde lagt ordene i munden på den 15-årige, men anklageren mente, at intet i pigens forklaring tydede på, at hun var blevet instrueret i, hvad hun skulle sige.

Omvendt mente den dømtes forsvarer, Jens Chr. Christensen, at der var mange løse ender, som burde føre til, at hans klient blev frifundet.

- Der er så megen rimelig tvivl, at man bør frifinde ham. Der mangler alt for mange brikker i puslespillet, sagde forsvareren.

Domsmandsretten var imidlertid enig i, at pigen var troværdig og idømte den 51-årige syv års fængsel. Han skal betale 100.000 kr. i godtgørelsen til pigen og må indtil videre ikke lade børn opholde sig i hans bolig eller besøge personer, der har børn under 15 år.

Den 51-årige ankede dommen til landsretten.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...