Syv danske F-16 fly i kamp mod IS

Lægger op til straf af danskere, der tilslutter sig IS

Arkivfoto

Arkivfoto

HELE LANDET: Et flertal i Folketinget vedtog torsdag at sende syv F-16-fly fra Skrydstrup mod den voldelige islamistiske gruppe, Islamisk Stat.

De syv F-16-fly flyver til en base i Kuwait, oplyser forsvarsminister Nicolai Wammen (S).

Der er ifølge udenrigsministeren ikke tvivl om, at der er støtte i folkeretten til at udsende syv danske F-16-fly.

- Den irakiske regering har bedt om støtte, og jeg har haft en samtale med den irakiske udenrigsminister, siger Martin Lidegaard.

Skal kunne straffes

De borgerlige partier fik onsdag aften udskudt andenbehandlingen af lovforslaget og indkaldte justitsminister Karen Hækkerup (S) og udenrigsminister Martin Lidegaard (R) i samråd torsdag morgen for at afklare, om danske jihadister kan straffes efter landssvigerparagraffen i straffeloven.

- Vi er nu, som vi hele tiden har været, enige om at stemme for regeringens forslag om at sende F-16 ned for at bekæmpe ISIL. Partierne lægger til grund for vedtagelsen, at der er det fornødne grundlag for at tage landssvigerparagraffen i anvendelse. Det bør være strafbart, siger De Konservatives ordfører, Lars Barfoed.

Udenrigsministeren er enig i, at jihadister skal straffes.

- Der er ingen tvivl om, at danskere, som tilslutter sig terrororganisationen ISIL, kan og skal straffes hårdt. Det kan ske efter terrorparagraffen, som kan straffes med livstid eller efter straffelovens paragraf 102 med en lavere straf, siger udenrigsminister Martin Lidegaard (R)./ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden