Udland

Syv mænd henrettet i Saudi-Arabien for røveri

Unge blev trods protester henrettet. Det skete ved skydning på grund af mangel på bødler, der kan bruge sværd

Syv mænd henrettet i Saudi-Arabien for røveri

Saudi-Arabien har onsdag henrettet syv mænd, der var dømt for væbnet røveri.

Henrettelserne er blevet eksekveret til trods for, at Amnesty International og andre menneskerettighedsgrupper har appelleret til myndighederne om at skåne de dømtes liv, siger et øjenvidne i den sydlige by Abha.

- Henrettelserne blev gennemført på en offentlig plads i Abha, siger vidnet til nyhedsbureauet AFP over telefonen.

De syv mænd, som var teenagere, da de begik røveriet i 2005, blev skudt og ikke halshugget, hvilket ellers er det almindelige i Saudi-Arabien.

- Det ser ud til, at de blev skudt her til morgen, siger Amnesty i en erklæring, hvor henrettelserne bliver betegnet som "rendyrket brutalitet."

De syv unge mænd blev dømt for at have dannet en kriminel gruppe og begået et væbnet røveri i en guldsmedeforretning i 2005. De blev dømt til døden i 2009.

De var mellem 20 og 24 år, da de blev henrettet.

- Det er en blodig dag, når en regering lader syv mennesker henrette på baggrund af tilståelser, som blev aflagt under tortur, og som blev dømt til døden ved en retssag, hvor de ikke havde nogen forsvarer eller mulighed for at anke, siger Amnestys direktør i Mellemøsten, Philip Luther.

De henrettede var ifølge Amnesty også blevet truet med, at deres familier ville blive torteret, hvis de trak deres tilståelser tilbage.

Henrettelser i Saudi-Arabien, som håndhæver en streng form for islamisk sharia-lovgivning, sker normalt ved halshugning, men ifølge medierapporter er der mangel på bødler, som kan håndtere et sværd.

I 2012 blev 76 personer henrettet i kongeriget i henhold til officielle tal.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.