Syv marinører kæmper om Årets Sild

Både norske og danske kokke er gået i gang med komponere den helt rigtige marinade

Virksomhedsøkonomi 19. marts 2003 07:00

HIRTSHALS: Fredag 4. april bliver "Årets Sild 2003" kåret på Feriehotel Fyrklit i Hirtshals, og i dommerpanelet sidder norske Fleksnes, som også hedder Rolv Wesenlund. Han får selskab af justitsminister Lene Espersen (K), skuespilleren Per Pallesen, den norske turistchef Dorte Kiilerich og andre med smagsekspertise. Det er Hirtshals Kulinariske Sildelaug, der i samarbejde med norske sildeelskere og Norges Sildesalgslag, står bag arrangementet. Derfor stiller der også norske kokke op i konkurrence med de danske sildemarinører, som går i en sidste "fortræning" en lille uges tid før. Derfor er det endnu ikke afgjort, hvem der bliver de lokale sildemarinører. På forhånd er det bestemt, at dommerpanelet skal vælge den bedste ud af syv forskellige marinader fra Danmark og Norge, som indgår i bedømmelsen. For få år siden var det udelukkende danske marinører, som deltog i konkurrencen. Både norske og danske kokke har derfor i den seneste tid udfoldet enorm kreativitet under tilsmagning af deres helt specielle marinade, som de hver især satser på til konkurrencen på Feriehotel Fyrklit. - Vi har skaffet den helt rigtige råvare, som er en sild med en passende fedtprocent og masser af D-vitaminer. Den er modnet på gammeldags facon og har været overvåget fra saltning til optagelse, siger oldermand i Hirtshals Kulinariske Sildelaug, Torben Vandsted. Sildelauget og samarbejdspartneren P. Lykkeberg A/S har stillet de aromatiske krav og krav til marinadens ideologi over for kreatørerne. Det er en betingelse, at marinaden til silden passer til alle former for god, dansk brændevin, og specielt til "Årets Bjesk 2003", som Hirtshals Museum har ladet brygge på Brøndum akvavit ved at benytte en speciel urteblanding. Straks efter kåringen af sild og Årets Marinør bliver "Årets Sild 2003" gjort klar til glas, og P. Lykkeberg lover, at silden er på markedet inden pinse, så den kan komme med i skovturs-madkurven.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...