Motionsidræt

Syv mio. kr. til rideanlæg i Løgstør

Center skal samle ryttere spejdere, cyklister og løbere

Sådan kommer centeret til at se ud.

Sådan kommer centeret til at se ud.

LØGSTØR:For første gang opføres et rideanlæg med plads til en række andre brugergrupper. Heste og ryttere i Løgstør Rideklub vil i fremtiden dele deres nye faciliteter med spejdere, cyklister og løbere. Lokale og Anlægsfonden har deltaget i udviklingen af projektet og støtter det nu med 7 mio. kr.

Det typiske rideanlæg skal være en lukket facilitet, hvor der kun er adgang for ryttere! Den tankegang har Lokale og Anlægsfonden længe forsøgt at udfordre. Mange rideanlæg er på samme tid naturskønt og bynært placeret, og det virker oplagt, at rideanlæggene også kan bruges som samlingssteder og støttefaciliteter for de andre, der udfolder sig aktivt i naturen.

Landets første eksempel på, at et rideanlæg indrettes til andre brugergrupper end ryttere, bliver opført i Vester Ørbæk nær Løgstør. Her bliver der plads og faciliteter til friluftsfolkene fra FDF, cyklisterne fra Løgstør Mountainbikeklub og hunde-entusiasterne i Løgstør Hundeklub. Derudover vil en række selvorganiserede brugere - som fx løbere og vandrere - blive inviteret indenfor som brugere af det nye natur- -og ridecenter.

Løgstør Rideklub har i dag til huse i en nedlagt gård på Sdr. Ringvej i Løgstør, men på grund af planerne med fodboldbaner til et nyt idrætsanlæg, er klubben nødt til at flytte. Vesthimmerlands Kommune har stillet et 17 hektar stort område i Vester Ørbæk i nærheden af Løgstør til rådighed for rideklubben. Der er nem adgang fra til området fra Løgstør via en cykel- og gangsti.

Den indendørs del af det nye natur- og ridecenter bliver på 3.653 m². Dertil kommer 429 m² overdækket udearal og et 309 m² stort trappe- og terrasseområde.

I den indendørs del af anlægget kommer der to ridehaller, der adskilles af en social opholdszone med nicher og plateauer, der vil fungere som tilskuerpladser for begge ridehaller. Der bliver plads til 40 hestebokse. I hestenes område bliver der også plads til, at rytterne kan ”hænge ud” og hygge sig, mens de plejer hestene. Spejdernes og de andre friluftsforeningers behov tilgodeses med værkstedsfaciliteter, mødelokale og opbevaringsrum.

For alle brugergrupper - også de tilfældigt forbipasserende - etableres der et 200 m² stort område med café, omklædning og toiletter. Caféområdet inddeles i to zoner. En hvor, hvor beskidte støvler og ridetøj er velkomne, og en anden, hvor der lidt renere, så alle brugere kan føle sig godt tilpas. En af caféområdets vægge vil kunne åbnes om sommeren, så der skabes direkte forbindelse til terrassen og udearealerne.

Udendørs kommer der tre dressurbaner, en springbane og en opvarmningsbane til heste og ryttere. Der kommer en række stier for alle brugere med bålpladser, udendørs fitness, shelters til overnatning, agilitybaner og petanquebaner samt boldspilsområde. Cyklisterne får et overdækket område, der bliver et kombineret værksted og mødested.

En stor del af området tilplantes med en samling af træsorter, der trives særligt godt i Vesthimmerland. Stierne bliver anlagt, så de kobles til den eksisterende Himmerlandssti, der en cykel- og ridesti langs den tidligere jernbanelinje mellem Løgstør og Viborg. På den måde bliver Natur- og Ridecenteret i Løgstør også et støttepunkt for de længere ture ud i naturen.

Projektet er tegnet af Tegnestuen LBB3. Vesthimmerlands Kommune støtter projektet med 3 mio. kr. Lokale og Anlægsfonden støtter projektet med 7 mio. kr. I alt vil projektet koste 24 mio. kr. at opføre.

Allan R. Andersen, formand for styregruppen bag Løgstør Natur- og ridecenter, siger om projektet:

- Vi har i samarbejde med Lokale og Anlægsfonden fået skabt et unikt projekt, der kommer til at give både heste- og naturelskere i området nogle fantastiske oplevelser. Jeg er samtidig meget stolt af, at vi i Vesthimmerland bliver spydspids for en ny måde at gøre tingene på.

Torben Frølich, direktør i Lokale og Anlægsfonden, siger om projektet:

- Projektet får ekstra stor økonomisk støtte fra Lokale og Anlægsfonden, da det er det første eksempel på, at en rideklub i Danmark tør åbne sig mod andre brugergrupper og er villig til at udvikle et nyt rideanlæg, der også kan inkludere mange nye brugere. På den måde skabes der meget mere end et rideanlæg. Der skabes et spændende mødested og støttepunkt for en lang række aktive i naturen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.