Szhirley: MGP bliver stort på alle måder Lørdag aften løber børnenes MGP af stablen. 10 sange konkurrerer om sejren.

Lørdag aften er det børnenes tur til at stå på den store scene i Herning. Her sidste års vinder Energy. Arkivfoto: Claus Søndberg

Lørdag aften er det børnenes tur til at stå på den store scene i Herning. Her sidste års vinder Energy. Arkivfoto: Claus Søndberg

HERNING:I starten var 100 sange valgt ud til workshops. Lørdag står kun 10 finalister tilbage.

I en udsolgt Boxen i Herning skal otte grupper og to solister kæmpe om at vinde 2013-udgaven af børnenes MGP.

Til at styre løjerne på scenen er den garvede MGP- og Ramasjang-vært Jacob Riising og sangerinden Szhirley, der skal prøve kræfter med værtsrollen for første gang, og hun er ellevild.

- Jeg glæder mig til det hele. Vi laver et kæmpeshow med lys og lamper, og børnene er bare så megafede, at seerne virkelig har noget at se frem til, siger Szhirley til Ritzau.

Livsbekræftende

Finalisterne har alle været igennem et coachingforløb, hvor Szhirley var blandt rådgiverne, som skulle hjælpe børnene med at få det bedste frem i deres sange. Hun glæder sig til at gense "de små prutter" og resultatet af deres hårde arbejde.

- Børnene er fantastiske, fordi de - groft sagt - ikke er blevet ødelagt af verden endnu. De er simpelthen så søde, og selvom de er konkurrenter, støtter de hinanden og synger med på hinandens ting og hepper på hinanden, og det er bare så livsbekræftende at være med til, fortæller Szhirley.

Forskellige genrer

Det kræver virkelig noget at nå helt til finalen. Det er ikke nok at skrive en sang eller at kunne synge. Der skal arbejdes med både dans og optræden for at blive klar til at gå på scenen.

- Børnene er valgt ud fra, om de har skrevet en rigtig god sang, og om de kan gå på scenen uden at tisse i bukserne, fortæller værtinden.

- Og så har de fået kyndig hjælp til at få det bedste ud af deres sang fra os coaches, siger hun.

Ifølge hende kan seerne se frem til mange forskellige musikgenrer, blandt andet rap og singer-songwriter. Og med så forskellige genrer er det umuligt for den garvede sangerinde at pege på en enkelt favorit blandt finalisterne.

- Jeg har mange favoritter, fordi der er sådan nogle fede numre i feltet, griner hun.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.