Turisme

T 284 Maagen skal sejle med turister

Fra nytår ophører T 284 med at være fiskefartøj - ejerne deler fiskerettighederne. Dermed slutter det gammeldags kutterfiskeri i Vorupør.

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

T 284 "Maagen" af Vorupør beholder skipper Thøge, der fra april vil sejle med turister.

I en årrække var brødrene Thøge og Anders Munk Jensen, de sidste traditionelle kystfiskere i Vorupør, når de stak til søs med deres lyseblå fiskekutter T 284, Maagen. Det ændrer sig fra nytår, hvor Maagen ophører med at være fiskefartøj, og brødrene deler deres fiskerettigheder på 24 ton. Efter planen overtager Thøge Munk Jensen sin brors halvpart i skibet, der skal bruges til at sejle med lystfiskere og turister fra april til oktober. - Jeg regner med at få Maagen godkendt til 12 personer. Og efter planen vil jeg tilbyde 10-timers ture, siger Thøge Munk Jensen. Han håber nu at få alle godkendelser på plads inden sæsonen starter. Blandt andet skal han have et bevis for at måtte sejle med passagerer. Desuden skal han investere i et gelænder, ligesom der skal sættes slingrekøl på båden. Thøge Munk Jensen påpeger desuden, at forudsætningen for hans planlagte sejlads med turister er afhængig af, at Thisted Kommune fortsat giver tilskud til landingspladsens spil. - Ellers hænger det ikke sammen økonomisk, siger han. Bag beslutningen om at indstille kystfiskeriet med Maagen ligger ifølge Anders Munk Jensen det omsiggribende bureaukrati indenfor fiskerierhvervet.

Forsiden