EMNER

Tårnhøje priser på Torvet i Sæby skaber vrede

Sæby Handelsstandsforening raser over, at Frederikshavn Kommune skruer prisen på udeservering i vejret

Restauratørerne omkring Sæby Torv er rasende på Frederikshavn Kommune. Arkivfoto

Restauratørerne omkring Sæby Torv er rasende på Frederikshavn Kommune. Arkivfoto

SÆBY:Frederikshavn Kommune har indført en ny politik omkring udeservering, som medfører højere priser, når det handler om udlejning af kommunal grund.

Det går blandt andet ud over en række restauratører omkring torvet i Sæby, der i sommermånederne tilbyder udeservering til gæsterne.

- Omkring Sæby Torv har kommunen nu pålagt en kvadratmeterpris på 600 kroner, hvilket vil sige, at restauratørerne skal betale dobbelt så meget som tidligere, siger formanden for Sæby Handelsstandsforening Hans Ole Kalhøj, der mener, at de forhøjede priser vil få dybe konsekvenser.

- Helt forrykt

Restauratørerne skal nu betale op til 32.000 kroner til kommunen for at få lov til at servere maden udendørs.

- De i forvejen hårdt pressede restauratører har, som mange sikkert ved, en mulighed for indtjening ved at kunne servere deres mad i udendørs omgivelser. Og de pågældende restauratører har ganske kort tid til at hive en omsætning hjem i en kort dansk sommer - på cirka fem uger. Og det koster altså nu 32.000 kroner, hvilket er helt forrykt, siger Hans Ole Kalhøj.

Tousgaard: Katastrofalt

Byrådsmedlem Jørgen Tousgaard (S), der bor i Sæby, mener, at kommunen direkte er erhvervsfjendsk, når prisen hæves så markant. - Det her kan blive katastrofalt for mange restauratører. Det er bare ikke godt nok, siger Jørgen Tousgaard.

Hans Ole Kalhøj håber på hurtig indgriben hos politikerne.

- Det er på tide, politikerne får øjnene op for, hvad de har gang i. De er simpelthen pisket til at være erhvervs- og turistvenlige. Vi har ikke råd til, at hyggen og turisterne forsvinder. Vi risikerer, at flere restauratører smider håndklædet i ringen og siger farvel, siger Hans Ole Kalhøj.

Formanden for teknisk udvalg, Brian Pedersen (SF), vil først undersøge sagen, inden han udtaler sig.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.