Taber EM-værtskab: DHF græder tørre tårer

Serbien fik EM-værtskabet i kvindehåndbold, men det ærgrer ikke generalsekretæren i Dansk Håndbold Forbund.

Taber EM-værtskab: DHF græder tørre tårer

Serbien løb med EM-værtskabet i kvindehåndbold, hvor også Danmark havde budt ind, men det ærgrer ikke generalsekretæren i Dansk Håndbold Forbund (DHF), Morten Stig Christensen.

- Overhovedet ikke. Det er tørre tårer, vi græder, for vi har rigeligt at se til, og vi har haft mange overvejelser, om vi overhovedet skulle stille os til rådighed, siger Morten Stig Christensen.

Danskerne havde sammen med 10 andre nationer lagt billet ind på mesterskaberne, efter at Holland med kort varsel trak sig som arrangør for to uger siden.

Men hvor danskerne ikke var villige til at påtage sig den fulde økonomiske risiko for det store arrangement, havde serberne ingen betænkeligheder, og det blev muligvis afgørende.

- Jeg vil vurdere det sådan, at det var lidt nemmere for EHF at lave en aftale med Serbien, fordi de har underskrevet hele aftaleplanen med Serbien, mens vi havde stillet krav om en underskudsgaranti.

- Serbien har lige haft et EM for herrer og kan derfor rulle hele apparatet ud fra hoteller til haller, og samtidig har de regeringen i ryggen, som har givet deres garanti af, at arrangementet kommer til at køre på samme niveau som herrernes, siger Christensen.

DHF-generalsekretæren er godt tilfreds med, at Serbien skal arrangere EM i kvindehåndbold til december.

- Man vinder ikke Champions League, EM eller VM, hvis man ikke kan stå distancen også under fremmede himmelstrøg. Man kan sige, at et mesterskab vundet på udebane under fremmede forhold måske lige er en smule bedre end et vundet på hjemmebane.

/ritzau/