- Tænk en tørdok ind i havnen

En tørdok er nødvendig, hvis havnen skal servicere de større skibe, som kan anløbe efter en havneudvidelse, siger Søren Villadsen

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Søren Villadsen, Villadsens Smedie og Skibsbedding. Foto: Jens Fogh-Andersen

HANSTHOLM:Den nuværende kapacitet på beddingsanlæggene i Hanstholm Havn er, som den er. Og det vil næppe være rentabelt at udbygge anlæggene, så de kan tage større fartøjer.

Det siger Søren Villadsen, Villadsens Smedie og Skibsbedding. Han slår derfor til lyd for, at der i forbindelse med en kommende udvidelse af Hanstholm Havn tænkes i muligheden af at anlægge en rigtig tørdok, skriver Thisted Dagblad tirsdag.

Langt mere realtistisk

- Jeg mener, at en tørdok er en langt mere realistisk og fremadrettet mulighed en en flydedok, siger Søren Villadsen, som mener, at dimensioneringen af en tørdok skal ses i forhold til størrelsen på de skibe, der får mulighed for at anløbe havnen efter udvidelsen.

- Skal havnen have en tørdok, der matcher de fartøjer, der kan bruge den nye havn, taler vi om et anlæg på op til 200 meter i længden og med en bredde på 30 meter. Anlægget vil naturligvis repræsentere en ekstra investering, men den skal ses i forhold til prisen på den samlede havneudvidelse. Selv om det ikke er så enkelt at lave en tørdok, som det måske lyder, bør den laves samtidig med havneudvidelsen. Er den først gennemført, vil det være meget svært at anlægge en tørdok, siger Søren Villadsen.

Vigtig del af servicepakke

Han forestiller sig ikke, at en dok skal bruges til store nybygninger, men at den i stedet vil blive en vigtig del af havnens samlede servicepakke.

- Den skal bruges til reparations- og vedligeholdelsesarbejder på de skibe, som kommer her. Eksisterer den mulighed i Hanstholm også for større fartøjer, er det bare endnu et argument for at komme til Hanstholm ligesom en tørdok vil være et aktiv til de stadig større fiskefartøjer som kommer her, men også for de fartøjer, vi må forvente fremover, når havnen udvikler sine nye forretningsområder. Blandt andet i forhold til offshore industrien, siger Søren Villadsen og tilføjer, at endnu en vigtig forudsætning skal være på plads, hvis en tørdok skal blive en realitet.
- Skal sådan et projekt bære igennem, kræver det opbakning fra alle virksomheder på og omkring havnen. Det er et projekt, samtlige virksomheder skal samarbejde om, siger han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.