Tolstrup

Tæppe indvies

Fire kvinder har taget 34.400 sting

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Altertæppet præsenteres søndag.

TOLSTRUP:Søndag indvies et nyt altertæppe i Tolstrup Kirke. Det er fire kvinder fra egnen, der er mestre for tæppet. Det er godt to års arbejde, der nu er slut, konstaterer Susanne Kristensen fra menighedsrådet ved De4Kirker.

De fire kirkekorsmedlemmer, Irene Bonde, Birgit Jensen, Lisbeth Graven og Lissy Johansen mødtes 19. august 2015, for at begynde planlægningen af det nye altertæppe.

- Vi glædede os meget til at komme i gang med opgaven, fortæller de fire kvinder. De var så ivrige, at de havde glemt at spørge menighedsrådet, men der blev nikket ja.

Kvinderne har mødtes på skift hos hinanden, og inden de går i gang, synger de en salme. Indledningsvis var det naturligt "Spænd over os dit himmelsegl". Det var det overordnede tema for projektet. Menighedsrådet fik præsenteret et forslag 19. november 2015, hvor der var lavet tegning på papir. Der var taget afsæt i Svend Engelunds karakteristiske landskabsbilleder.

I juni i år blev det færdige tæppe prøvet i korbuen. Og det passer.

De fire kvinder fortæller, at der er syet 34.400 sting. Der er brugt 1143 timer på tæppet.

- Efter indvielsen af tæppet fortsætter venskabet, fortæller Irene Bonde, Birgit Jensen, Lisbeth Graven og Lissy Johansen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.