Tæt duel om oprykning

Både Hjallerup IF og FfI Håndbold bejler til en plads i næste sæsons 1. division i herrehåndbold

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

VENDSYSSEL:I FfI Håndbold har man tidligere to gange prøvet at spille i 1. division, og det vil man gerne prøve igen.

Hjallerup IF bejler akkurat som frederikshavnerne til en oprykningsplads.

Forleden mødtes de to lokalrivaler til en topkamp i Hjallerup Idrætscenter, og i det opgør var FfI Håndbold ovenpå og vandt overbevisende med 28-22.

Thomas Rømers mandskab fra Frederikshavn virker i det hele taget flyvende i øjeblikket og har vundet fem turneringskampe og en pokalkamp på stribe.

- Selv om vi har mistet et par spillere her til anden halvdel af sæsonen, har vi fundet stabiliteten, fordi de mange nye spilere i truppen har fundet sammen i en stærk enhed, siger FfI Håndbolds træner Thomas Rømer, der selv tidligere har både spillet og været træner i 1. division.

- Vi træner fire gange om ugen, fordi spillerne gerne vil, men det er også nødvendigt, hvis vi skal rykke op.

- Mod Hjallerup IF viste vi sæsonens hidtil bedste spil med tålmodighed i angrebet og et solidt forsvar, og i den kamp var der stor forskel på de to hold, men kampen i toppen af rækken er tæt, og fire hold er involveret i topstriden, siger Thomas Rømer.

Intens topkamp

Førerholdet i rækken er HRH 74 Roslev med 23 point efter 16 kampe fulgt af Hjallerup IF og Ikast Håndbold med 21 point, mens FfI Håndbold har 20 point efter blot 15 kampe.

- Alle fire klubber kan rykke op via den direkte oprykningsplads eller igennem kvalifikationskampe, og vores tre næste kampe mod Stoholm og Ikast hjemme samt HRH 74 Roslev ude vil give et fingerpeg om vores muligheder, siger FfI-træneren.

Selv om han gerne ser sit hold som oprykkere, vurderer Thomas Rømer, at FfI’erne får yderligere et år i 2. division.

- Vi er i denne sæson kommet fra baghjul, og under alle omstændigheder bliver det en rigtig spændende afslutning på sæsonen, slutter FfI-træneren.

Op og ned for Hjallerup

For Hjallerup IF bød de seneste par topkampe på op- og nedture med en sejr på 25-23 ude over HRH 74 Roslev og altså et nederlag på 22-28 til FfI Håndbold.

- Alligevel betragter jeg HRH74 Roslev som rækkens bedste hold, der nok også tager førstepladsen, siger Jakob Voldby, der er træner i Hjallerup IF.

Han understreger, at der er kæmpe forskel på 2. og 1. division, og at de fire tophold alle vil få det svært i den næstbedste række.

- I sidste sæson var Rækker Mølle suveræne i 2. division, og de indtager næstsidstepladsen i 1. division i øjeblikket, og det fortæller alt om niveauforskellen mellem de to rækker.

- Vi spiller naturligvis hver gang for at vinde, og hvis det skulle blive til oprykning for Hjallerup IF, bakker klubben også op indenfor de økonomiske rammer, man er i stand til.

Hvis Hjallerup IF rykker op i 1. division, er 11 ud af de nuværende 16 i førsteholdstruppen parate til at tage et ekstra træningspas om ugen.

Linet op til tæt opløb

Jakob Voldby ser frem til en hektisk afslutning på sæsonen i 2. division.

- Jeg er overbevist om, at de fire tophold kommer til at slå hinanden på kryds og tværs og at sætte point til også mod andre hold, så der vil være spænding helt frem til sidste spillerunde, forudser Hjallerup-træneren.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.