Tæt på aftale om billigere øl og boligfradrag

Danskerne kan i denne uge måske se frem til en aftale om SU, kontanthjælp og boligjobordning.

Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen, Scanpix

Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen, Scanpix

KØBENHAVN:De danske virksomheder, boligejerne og danskere, som ønsker billigere øl- og vand skal formentlig holde godt øje med Finansministeriet i denne uge.

Meget tyder nemlig på, at regeringen er tæt på en aftale med Venstre, Dansk Folkeparti og De Konservative om første del af vækstplanen, der i alt skal skaffe 150.000 private job i de kommende år.

Den ventes at indeholde en SU-reform og en kontanthjælpsreform, som skal finansiere en boligjobordning, lavere afgifter på øl og sodavand og en hjælpende hånd til små- og mellemstore virksomheder.

Få dage

Allerede mandag morgen mødes parterne igen med Dansk Folkeparti ved bordet for at tale videre. Og der kan lande en aftale inden for få dage, lyder forventningen.

Også når det gælder den sværere andel af pakken, som indeholder en lettelse af selskabsskatten fra 25 til 22 procent finansieret af lavere offentlig vækst er tæt på, mener Venstres formand Lars Løkke Rasmussen:

- En prognose kunne være i næste weekend, hvor man kunne lave et seriøst slutspil for at få det på plads, siger Lars Løkke Rasmussen efter forhandlingerne om vækstplanen i Finansministeriet søndag aften.

Forsigtig linje

Finansminister Bjarne Corydon (S) vælger dog den forsigtige linje. På spørgsmålet om, hvorvidt parterne er tæt på en aftale om en vækstplan efter søndagens forhandlinger i Finansministeriet, siger han:

- Nej, det tror jeg ikke, man kan sige, at vi er. Jeg tror, der er en del arbejde at gøre endnu, før man kan være så optimistisk. Men vi bevæger os fremad, siger Bjarne Corydon.

Han havde søndag indkaldt Lars Løkke Rasmussen (V) og Lars Barfoed (K) til forhandlinger i Finansministeriet for blandt andet at diskutere grænsehandel. Og selvom der var fremskridt siger Corydon:

Tør ikke spå om udfald

- Man skal være meget forsigtig med at tage forskud på glæderne. Det er meget store aftalekomplekser, vi taler om, og jeg er i hvert fald ikke endnu i nogen situation, hvor jeg tør spå om, hvornår man lander en aftale, siger Bjarne Corydon.

Han ønsker blandt andet, at finde to milliarder på SU og en milliard på kontanthjælpsreformen, før pengene bruges på boligjobordning og lavere afgifter:

- Vi må se, hvad vi aftaleteknisk kan, hvis viljen er der fra partierne. Men som finansminister er det selvfølgelig vigtig for mig at sikre, at man ikke bruger penge, før der er sikkerhed for, at de er der.

En knast

En af knasterne er indgrebet til fordel for de små- og mellemstore virksomheder, der ventes at skabe hovedparten af de mange private job i vækstplanen:

- Vi har testet regeringen på mange måder omkring de små og mellemstore virksomheder, og det ser lidt trægt ud. Det bør kunne skaffes flere penge, siger Lars Løkke Rasmussen, der dog ikke fik noget tilsagn fra finansministeren søndag aften.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.