Hadsund

Tæt på bedre akustik

Planer om snarligt at forbedre kulturcentersalens akustik

Salen byder på håbløse, akustiske forhold, men Jørgen Klostergård og andre ildsjæle i Hadsund kan så småt skimte lyset. Arkivfoto: Michael Koch.

Salen byder på håbløse, akustiske forhold, men Jørgen Klostergård og andre ildsjæle i Hadsund kan så småt skimte lyset. Arkivfoto: Michael Koch.

En coproduktion mellem to teatre fremtvinger nu en deadline på de lovede forbedringer af de håbløse akustiske forhold i Kulturcenter Hadsunds gamle skolesal. Allersenest 9./10. oktober skal salen hver af de to aftener stå klar til at huse mellem 100 og 200 teatergæster, der ser frem til at opleve skuespilleren Henrik Koefoed og operasangerinden Lise Lotte Nielsen. Sammen forløser de to den herlige farce Souvenir om divaen Florence Foster Jenkins, der sang så pivfalsk, at hun måtte købe sig til pladeindspilninger og leje sig til afskedsforestilling i Carnegie Hall. Men hvorfor høre en operasanger synge håbløst, hvis akustikken er endnu værre? Derfor krydser Mariagerfjords kultur- og fritidskonsulent Jens Lykke fingre for et positivt udfald, når LAG Himmerland på sit møde mandag vender ansøgningsbunken om at få lod og del i de særlige EU-midler. Også kommunen vil bidrage med 100.000 kr. - Vi skal have forbedret sceneforholdene, udvidet scenen, skabt mulighed for at hænge lys i loftet og isolere oven for scenen. Desuden skal rummets akustik forbedres med særlige plader, der hænges op. forklarer Jens Lykke. jesper.poulsen@nordjyske.dk