Tæt på EL-finalen: Chelsea slår Basel i overtiden

Chelsea slog torsdag favoritdræberne fra FC Basel med 2-1 på et frisparksmål tre minutter inde i overtiden.

Tæt på EL-finalen: Chelsea slår Basel i overtiden

FC Basel har hidtil overrasket alt og alle i Europa League, men semifinalen kan meget vel blive endestationen for de schweiziske mestre.

Torsdag aften måtte favoritdræberne se sig besejret med 1-2 hjemme på St. Jakob-Park af Chelsea.

David Luiz sikrede Chelsea sejren med et frisparksmål tre minutter inde i overtiden, efter at FC Basels Fabian Schär netop havde udlignet til 1-1 på et straffespark.

De engelske gæster fik bortset fra kampens sidste kvarter lukket godt og grundigt ned for de farlige kontraangreb, der har været med til at sende Zenit St. Petersborg og Tottenham ud af turneringen.

I den modsatte ende af banen kom Chelsea frem til flere store målchancer, og specielt Eden Hazard og Fernando Torres kunne have sikret Chelsea en endnu større sejr.

Efter 12 minutter førte et hjørnespark til Chelseas 1-0-mål, da Victor Moses fik headet bolden over målstregen.

I forsvaret sørgede John Terry og Branislav Ivanovic for at holde ro og orden, og bortset fra et stolpeskud fra Valentin Stocker i begyndelsen af anden halvleg var det ikke meget hjemmeholdet fik skabt over for Chelseas bundsolide defensiv.

Chelsea kunne også ramme træværket, og Fernando Torres hamrede - også umiddelbart efter pausen - bolden på indersiden af stolpen efter et fremragende frispilning af Eden Hazard fra baglinjen.

Den smalle Chelsea-føring betød, at de schweiziske værter fornemmede, at de trods alt havde et resultat inden for rækkevidde.

Og når nu det var så svært at spille sig igennem til de helt åbne chancer, så blev der i store dele af anden halvleg forsøgt en hel del med langskud.

I slutfasen fik Basel foræret et straffespark, som der ikke var skyggen af. Fabian Schär fik udlignet til 1-1, men retfærdigheden skete fyldest, da Chelseas David Luiz kort efter bankede Chelsea foran med 2-1 på et frispark.

De to mandskaber mødes i returkampen i London om en uge. Finalen i Europa League spilles den 15. maj i Amsterdam.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.