Tæt på hinanden

Gymnasiets nye elever arbejdede sammen på tværs af klasserne gennem en fredags-event

13
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Først klappe, så rotere

FREDERIKSHAVN: I dag samledes de 300 nye elever på Frederikshavn Gymnasium og HF-kursus til en event, hvor den nye årgangs elever for alvor skulle udfordres,
Arrangementet hedder Kend Din skole, men bag eventen lå ikke mindst den opgave, at de 300 nye elever også skal lære hinanden at kende på tværs af klasserne.
- Eleverne har nu alle være på hytteture med deres klassekammerater, og nu var tiden så kommet til at de skulle lære hele årgangen nærmere at kende, sagde gymnasiets arrangementsleder Birgit Munch midt i en hektiske eftermiddag, hvor NORDJYSKE traf hende.
Eleverne blev gennem eftermiddagen og frem til kl. 18 sat til at arbejde sammen i helt nye holdsammenhænge - og så lærte de hjørner af skolen at kende, som de ikke umiddelbart anende eksisterede.
- Vi er en stor skole med mange forskellige faglige sats-områder - og dem præsenterer vi eleverne for en stor del af, siger Birgit Munch.
Hun havde allieret sig med en række gode kolleger, som førte de nye elever ind i faglige mysterier - og de blev guidet på turen rundt i gymnasieverdenen af 25 veloplagte 2 g’ere og 3 g’ere.
- Vi prøvede arrangementet af sidste år - og det gav en mærkbar effekt på den måde, eleverne meget hurtigt tog gymnasiets liv til sig. Det er primært opgaven at skabe tryghed ved at åbne vinduerne og dørene for den nye tilværelse, siger Birgit Munch.
Og det var gymnasiale fag på en ny måde.
I kunstforståelse blev der arbejdet sammen om at føre pensler, der hængte i et snedigt snoretræk, hen over lærredet, i musik blev der lavet ringetoner ud af kassevis af forskellige instrumenter, skolens kunstsamling blev gjort nærværende ved en lille quiz om indholdet af flere af billederne.
Der blev klippet trekanter i matematik og verber samlet på tørresnor i sprogfagene, mens biologi skabte gys hos de elever, der skulle mærke organer i lukkede kasser. En ganske levende hånd var også med i gættelegen, og når den først greb om en intetanende elevs søgende hånd, kan det godt være, at overraskelsen blev skreget ud.
Undervejs i forløbet lærte de 25 hold en lille rask dans til det hotte hit, flytta på Dej - og da eftermiddagen sluttede med en vand og lidt spiseligt ved 18-tiden trådte alle eleverne dansen sammen i skolens festsal.
Og eleverne kunne tage trætte hjem efter en ekstra lang skoledag, men med et super tæt forhold til de mange årgangs-kammerater, som de havde arbejdet sammen med gennem eftermiddagen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.