Tæt på skov og by

Forslag om at bygge børnehave ved Verdens Ende

Thomas Jensen har en grund ved siden af Verdens Ende, som han gerne vil sælge til kommunen. Han mener, at der kan laves en rigtig god børnehave, hvis man slår de to grunde sammen, da det vil give en beliggenhed tæt på byen samtidig m,ed at man har et stort og spændende naturområde lige uden for døren.Foto: Henrik Louis

Thomas Jensen har en grund ved siden af Verdens Ende, som han gerne vil sælge til kommunen. Han mener, at der kan laves en rigtig god børnehave, hvis man slår de to grunde sammen, da det vil give en beliggenhed tæt på byen samtidig m,ed at man har et stort og spændende naturområde lige uden for døren.Foto: Henrik Louis

Galleri - Tryk og se alle billederne.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

BRØNDERSLEV:Børne- og skoleudvalget skal i eftermiddag drøfte placeringen af den ny børnehave i Brønderslev. Flere muligheder er i spil, men Thomas Jensen, der ejer Jyllandsgade 15, vil gerne sparke en mere mulighed ind i overvejelserne til politikerne - at kommunen køber hans grund i Jyllandsgade, som ligger lige op af naturområdet Verdens Ende, som kommunen ejer.

Han mener, at man kan få en hel speciel børnehave ved at slå de to grunde sammen.
- Den nærhed til byen samtidig med, at man har en nærhed til skoven, den får man ikke andre steder. Der er muligheder i forhold til skoven, hvor man kunne tage på ekspedition og bygge huler og lave bålplads, siger han og peger på, at der også er plads til at lave en by-legeplads med gokartbane og meget andet.
Verdens Ende er et aflangt stykke natur, som indeholder en masse muligheder, som man kan bruge pædagogisk.
- Der er masser af dyreliv og skov, påpeger han og tilføjer, at her har man en masse natur og skal ikke til at plante noget og vente i årevis på, at det bliver til noget.
Thomas Jensen foreslår, at børnehaven bygges ud mod Jyllandsgade, hvor grunden sammenlagt med hans grund er bred, og så kunne man have sit eget store naturområde lige bagved.
Når det gælder tilkørselsforhold, mener han også, at placeringen er rigtig god.
- Her har man et vejareal, der er bygget til trafikken, og man kan lave en indkørsel i den ene side og en udkørsel i den anden, foreslår han.
Verdens Ende har været nævnt i sagen før, men i et notat blev det vurderet, at man ikke vil få lov at bygge på Verdens Ende, og det blev påpeget, at Region Nordjylland har fundet oliekomponenter og benzen på Thomas Jensens grund ved en luftprøve, som overskrider gældende regler, men dog vurderes ikke at kunne skade mennesker og miljø.
Til det sidste siger Thomas Jensen, at målingerne er lavet ved en gammel olieudskiller, og at det derfor ikke er underligt, at prøverne viser, som de gør.
Men inden et eventuelt salg vil han rense grunden.
- Jeg kan ikke sælge en grund til kommunen, hvis den ikke er ren. Der skal foretages miljøundersøgelser, og det skal renses op. Det er jo mit problem. Det vil være den mest grundigt undersøgte grund til en børnehave, siger Thomas Jensen.

Gamle børnehaver i bytte

Tidligere i beslutningsprocessen omkring børnehaven valgte han ikke at gøre mere ved sit forslag om Verdens Ende.

- Jeg tænkte, at der var lang vej igen ud fra det, jeg kunne læse om, at de ønskede at bygge på egen jord, og så var der ingen grund til at gøre mere ved det. Men folk spurgte hvorfor, fortæller Thomas Jensen, der nu har lavet et forslag til, hvordan børnehaven kunne laves.
Han har også et løsningsforslag til kommunen på det forhold, at kommunen ønsker at bygge på egen jord.
- Jeg er villig til at overtage de børnehaver, der bliver til overs. Det er en mulighed, der afhjælper det med, at man gerne vil bygge på egen jord, siger Thomas Jensen, der åbner mulighed for at sælge sin grund, fordi han gerne vil have mere plads til sin virksomhed, MJ Byg, som ligger på grunden.
Det er nævnt i sagen, at der er et stykke fredsskov på Verdens Ende, som man ikke kan bygge på.
- Det eneste af Verdens Ende, der skulle fældes, er det ud mod vejen, siger Thomas Jensen og peger på, at stykket med fredsskov ligger i den anden ende.
I sagen har kommunen dog noteret, at alt kommunalt ejet jord med skov reelt er fredsskov, med mindre arealet inden overtagelsen er lokalplanlagt til andet formål.
De to grunde vil til sammen være over 30.000 kvadratmeter, så der er masser af plads.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.