Morsø

Tæt tåge over Foodparken

En højst speciel advarselstavle er blevet sat op på Præstbrovej syd for Tødsø. Det er der en god forklaring på

Bilisterne advares om muligheden for en kortvarig sløring af kørslen på Præstbrovej. 

Foto: Carsten Tolbøll

Bilisterne advares om muligheden for en kortvarig sløring af kørslen på Præstbrovej. Foto: Carsten Tolbøll

TØDSØ:Færdselstavler har trods deres alvorligt mente budskaber af og til et skær af komik over sig. Hvem har ikke grinet af advarselstrekanter med en afbildet elg i Sverige, en kamel i Tunesien eller en kænguru i Australien?

Og nu også på Præstbrovej syd for Tødsø. Her er det undertavlen til et udråbstegn, der er årsagen. "Risiko for tæt tåge", lyder teksten, og den er i allerhøjeste grad lokal og stedvis. Kører man videre, møder man den tilsvarende tavle for den modgående trafik, og der er skønsmæssigt kun 50-100 meter mellem de to tavler.

På den korte strækning er der ellers intet usædvanligt at øjne. Grøn mark til den ene side og de træer, der afskærmer industriområdet Morsø Foodpark, til den anden. Og det er just herinde, man skal finde forklaringen på skiltene.

Nærmere bestemt hos Vilsund Blue a/s i Foodparken.

- Vi lukker damp fra både vand og nitrogen ud fra kogningen af muslingerne. Når det er helt stille vejr og temperaturen er omkring frysepunktet, kan det slå ned og lægge sig som rimtåge på vejen, siger produktionschef Bent Svenningsen, Vilsund Blue.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.