Tævet med bælte og sparket i hovedet

To yngre mænd bankede hollænder på besøg i Aalborg

Arkivfoto

Arkivfoto

AALBORG:En hollandsk mand først i 20’erne fik slået en tand ud og blev sparket i både hoved og stemplet i brystet, ligesom han brækkede en håndrodsknogle efter et voldsomt overfald i Aalborg. Nu har gerningsmændene fået deres dom.

Hollænderen var kommet gående ad Algade sammen med en ung kvinde lørdag 6. september kort før kl. 7, da de for enden af Gravensgade blev antastet af fem somaliske mænd, som ifølge anklager Jette Rubien, Nordjyllands Politi, bl.a. kaldte pigen for luder og kom med andre verbale grovheder.

- Pigen blev også tildelt et knytnæveslag, og da den unge mand ville forhindre yderligere vold, gik de fem mænd til angreb på ham, lød hollænderen og kvindens forklaring samstemmende i retten, fortæller anklageren.

Tævet med bælte

Den unge kvinde løb efter hjælp, og en tilkaldt dørmand vidnede i retten, at de fem havde, som han udtrykte det, ”stemplet” hollænderen i bryst og hoved, mens hollænderen lå på jorden, ligesom hollænderen også var blevet tævet med en af voldsmændenes bælter.

Politiet havde efterfølgende kun fået fat i to af de fem somaliere, og de blev begge dømt for at have deltaget i overfaldet på hollænderen og den unge kvinde.

- En af de fem, en 24-årig mand med to voldsdomme i forvejen, blev idømt fem måneders fængsel, mens en 19-årig mand på grund af sin unge alder fik 60 dages betinget fængsel, oplyser Jette Rubien.

Forsøgte at afværge vold

Begge de dømte hævdede, at de havde forsøgt at afværge volden, som kun de tre ukendte gerningsmænd ifølge de to havde stået for.

Anklageren krævede også den 24-årige udvist af Danmark, men det afviste retten, da han havde haft lovligt i ophold i Danmark i mere end 17 år. Den 24-årige ankede på stedet sin dom på fem måneders fængsel, mens den 19-årige modtog sin betingede dom.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.