Tafdrup havnede på Jobcentret: Det var ydmygende

Christian Tafdrup blev pludselig arbejdsløs efter otte år, og nu arbejder han med to manuskripter.

Tafdrup havnede på Jobcentret: Det var ydmygende

Måske ville man tro, at Christian Tafdrup vadede i job, succes og penge.

Men så enkel er det ikke. Også selv om den 34-årige skuespiller efterhånden er blevet danmarkskendt, blandt andet fra rollen som Alexander Hjort i DR-dramaserien "Borgen".

Christian Tafdrup har nemlig som adskillige andre arbejdsløse danskere rundet Jobcentret for ganske nylig.

Det fortæller han i et nyt interview med kvindebladet Femina.

- I 2011 havde jeg 16 lønnede arbejdsdage! Resten af tiden var jeg arbejdsløs, tjente ingen penge og skrev på materiale, der IKKE blev til noget, siger Christian Tafdrup.

Den 34-årige skuespiller fortæller, at han følte, at det var et nederlag at skulle henvende sig på Jobcentret. Her havde en kvindelig medarbejder foreslået ham at gå på gaden og "gøgle lidt".

- Det var en utrolig ydmygende oplevelse, konstaterer han.

- På det tidspunkt havde jeg arbejdet konstant i otte år. Pludselig var der ingen, der ringede. Og jeg tænkte: Jeg skal aldrig mere være skuespiller. Og: Jeg har heller ikke talent for at skrive, lyder det.

Men nu er den 34-årige skuespiller glad for at have oplevet at være arbejdsløs.

- Kunstnerne er inddelt i kunstnergrupper, så første gang jeg skulle ud til a-kassen, tænkte jeg: Bare der ikke er nogen, jeg kender. Så sad der tre af mine bedste venner, fortæller Christian Tafdrup.

Efterhånden slog han sig til tåls med at være arbejdsløs og rejste til Vietnam med sin bror. Og så begyndte både job og inspiration at komme igen.

Lige nu er Christian Tafdrup i gang med at søge om produktionsstøtte til en film om kronprins Frederik, og han er ved at lægge sidste hånd på et indtil videre hemmeligt filmmanuskript.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.