Tag holdt flyttedag i Nørresundby

En midlertidig tagkonstruktion blev i dag flyttet af to store mobilkraner i Nørresundby

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

NØRRESUNDBY:Tømrer og murere, der renoverer 20 boligblokke i Nørresundby for Sundby-Hvorup Boligselskab, kan fortsætte arbejdet godt beskyttet mod sne og kulde.

Det sørgede to store mobilkraner for, da de i dag flyttede en midlertidig tagkonstruktion fra Vangen til Arkildsdal.

Tagkonstruktionen giver ly til, at håndværkerne kan udskifte taget på en boligblok ad gangen uden at skulle tænke på vejret.

- Hidtil har vi kunnet nøjes med en enkelt kran, når vi skulle flytte taget fra blok til blok, men i dag skal det flyttes 200 meter, og derfor har vi behov for to kraner, der arbejder sammen, fortæller Steen Jensen, der er formand ved Jorton.

Håndværkerne fra entreprenørvirksomheden Jorton har indtil videre udskiftet tage på elleve af de tyve boligblokke som led i en renovering for Sundby-Hvorup Boligselskab, der beløber sig til cirka 700 millioner kroner. Aalborg virksomheden Kjærsgaard og Andersen er rådgivende ingeniører og arkitekter på projektet.

Boligerne renoveres både ind- og udvendig, og for at gøre byggeperioden så kort som muligt bliver blokkene ”pakket ind”, efter hånden som arbejdet skrider frem. Ud over den midlertidige tagkonstruktion, beskyttes også facader og gavle af stillads, som holder vejr og vind ude.

- På den måde kan vi bygge hele vinteren. Beboerne skal genhuses under en del af renoveringen, og derfor er det ekstra vigtigt at følge tidsplanen, siger Steen Jensen.

Renoveringen har været i gang siden august 2012, så systemet har holdt arbejdet i gang de sidste to vintre,

De sidste ni boligblokke ventes færdige i sommeren 2015.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.