Tag med på tur til fortiden

Fortidsmindedag med gratis udflugt i Hammer Bakker 2. oktober

En af landets største gravhøje ligger i Hammer Bakker, og på Fortidsmindedagen søndag 2. oktober, inviterer Nordjyllands Historiske Museum på en kombineret gå- og cykeltur til en række fortidsminder i området. Foto: Nordjyllands Historiske Museum
29. september 2016 07:55

Slots- og Kulturstyrelsen og en lang række lokale kulturhistoriske museer er gået sammen om at skabe en Fortidsmindedag i Danmark for at få danskerne ud i by og land, hvor man vil give dem et øget kendskab til og en større interesse for danmarkshistorien via et besøg på et af de mange, fantastiske fortidsminder.

Det sker søndag 2. oktober, og fra Nordjyllands Historiske Museum byder man på en fortidsmindetur på gå-ben og på cykel i Hammer Bakker. I spidsen for arrangementet står museumsinspektør Torben Sarauw, og turen finder sted fra klokken 13 til 14.30 med start ved Vodskov Kirke.

Danmark har en lang tradition for at værne om de fælles fortidsminder. Fredningen af landets gravhøje begyndte således allerede i 1800-tallet. På denne tur skal deltagerne både besøge nogle af de kendte og knap så kendte fortidsminder. Vidste du fx, at landets 8. største gravhøj ligger i Hammer Bakker, eller at der mange steder findes gemte og glemte vejsystemer - de såkaldte hulveje, som skærer sig ned i bakkerne.

Det er ganske gratis at deltage i turen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...