Aalborg

Tag med skibshunden på havnerundfart

Skipper Klaus Nielsen og labradoren Lasko sejler sammen Limfjorden tynd i sommermånederne

18
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Nye byggerier skyder op som paddehatte på havnefronten i Aalborg, og det bedste overblik fås fra søsiden.

AALBORG:Skibshunden Lasko stod søndag parat på dækket og logrede begejstret med halen i en hjertelig hilsen, når der kom gæster om bord på det gode skib MS Kysten med kajplads i Aalborg Havn.

Den ni år gamle labrador tog tilsyneladende sin opgave som serviceminded skibshund på havnerundfartsskibet Kysten meget seriøst, og den fulgte pænt de nyankomne helt på plads hen til stolene på skibsdækket.

Den 52-årige Klaus Nielsen, Aalborg, ejer MS Kysten, og han er desuden skipper og makker med Lasko, og de betragter det åbenbart begge som en decideret æressag at give turister, landkrabber og andet godtfolk en god oplevelse på vandet, når der stævnes ud til en 50 minutter lang havnerundfart i Aalborg Havn.

Fantastisk forvandling

Ruten i Limfjorden omfatter først en tur ud til Jernbanebroen, hvorefter der sejles østpå langs med Nørresundby-siden og med vendepunkt ved Limfjordstunnelen.

Sejladsen fortsætter igen vestpå, før man atter lægger til kaj på Aalborg-siden neden for Limfjordsbroen.

Gæsterne får således et godt helhedsindtryk af den fantastiske urbane forvandling af hele havnemiljøet, som nu igennem en årrække har fundet sted med nærmest rekordfart på begge sider af fjorden.

På hele sejlturen har man selvsagt fra 1. parket udsyn til både Aalborgs og Nørresundbys skyline, og det er lige før, at synet helt tager pusten fra én.

Klaus Nielsen siger, at han glæder sig over udsigten på hver eneste rundfart.

- Aalborg og Nørresundby har vokseværk, og en stor del af byudviklingen foregår på netop havneområdet.

- Det er en utrolig spændende proces at følge med i, siger han og tilføjer, at det bedste indtryk naturligvis fås fra søsiden.

Skipperen har ejet motorskibet Kysten siden 2004, og det blev i øvrigt bygget på værftet i Holbæk, hvor kølen blev lagt i juli 1940.

Der er plads til 36 gæster plus besætning om bord, og sæsonen strækker sig fra april til ca. 1. oktober.

Ifølge Klaus Nielsen står charterture med Kysten for cirka 90 procent af den samlede omsætning.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.