Tagdækker død efter fald fra tag i Nykøbing Sjælland

Fredag døde en 67-årig tagdækker efter et fald fra et tag i Nykøbing Sjælland. Det skriver A4 Arbejdsliv.

En tagdækker mistede fredag livet i en arbejdsulykke i Nykøbing Sjælland. (Arkivfoto)

En tagdækker mistede fredag livet i en arbejdsulykke i Nykøbing Sjælland. (Arkivfoto)

NYKØBING SJÆLLAND: En tagdækker døde fredag efter et fald fra et tag på Nordre Strandvej i Nykøbing Sjælland. Det skriver A4 Arbejdsliv.

Medarbejderen var ansat i virksomheden NimTag.

- Vi er i gang med at håndtere en svær situation og ønsker fred og ro til det, siger Kim Truelsen, der er partner i NimTag, til A4 Arbejdsliv.

Arbejdstilsynet bekræfter over A4 Arbejdsliv, at der har været en arbejdsulykke med døden til følge, og at tilsynet har været på stedet.

Ulykken skete ifølge et opslag fra Tagpaparbejdernes brancheklub København, efter at medarbejderen faldt 3,5 til 4 meter.

- Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at forbedre sikkerheden for tagdækkerne. Vi ønsker at få afskaffet femmetersreglen, siger Helge Hansen, der er faglig sekretær i Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes fagforening i 3F til A4 Arbejdsliv.

Det er nemlig sådan, at der ikke skal være sikkerhed for tagdækkere i form af rækværk eller sele, når de arbejder i op til fem meters højde.

Politiet skriver i sin døgnrapport, der er udsendt mandag, at det fik en anmeldelse af arbejdsulykken fredag klokken 08.22.

- En 67-årig mand fra Hedehusene faldt ned i forbindelse med tagarbejde på et sommerhus under opførelse og slog hovedet.

- Manden blev kørt i ambulance til sygehuset, hvor han under behandlingen fik akut hjertestop og afgik ved døden, skriver politiet.

Arbejdstilsynet skal udarbejde en erklæring om ulykken. Når den er klar, skal politiet vurdere, om nogen skal sigtes for overtrædelse af arbejdsmiljøloven.

Mandens pårørende er underrettet.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.