Taget til nåde: Toure skyder City til tops i comeback

I sin første kamp i flere måneder scorede Yaya Toure to gange, da Manchester City slog Crystal Palace 2-1.

Manchester City's Yaya Toure celebrates scoring their second goal with Kevin De Bruyne Foto: Reuters/Hannah Mckay

Manchester City's Yaya Toure celebrates scoring their second goal with Kevin De Bruyne Foto: Reuters/Hannah Mckay

For første gang i denne sæson var Yaya Toure lørdag på banen for Manchester City i Premier League.

Efter en lang og sej magtkamp med City-manager Josep Guardiola indtog den 33-årige midtbanespiller en hovedrolle med to mål mod Crystal Palace, der på udebane blev besejret med 2-1.

Med sejren rykker Manchester City op på siden af ligaens tophold fra Liverpool, der spillede uafgjort i Southampton.

I sin første kamp for City i flere måneder slog Toure til fem minutter før pausen, da han med hjælp fra Duran Nolito åbnede værternes forsvar op med en et-to-aflevering.

Ivorianeren fik bolden retur fra Nolito og gjorde det til 1-0.

Efter pausen fik værterne fra Crystal Palace udlignet til 1-1 ved Connor Wickham, der lidt for nemt fik lov til glide forbi tre City-forsvarere, før han lagde bolden i mål.

Med syv minutter tilbage af opgøret slog Yaya Toure til for anden gang, da et hjørnespark fra Kevin De Bruyne endte for fødderne af ham. Ivorianeren satte indersiden på bolden og endte som matchvinder.

For nylig valgte City-manager Guardiola at tage Yaya Toure til nåde, efter at spanieren i sommer så bort fra midtbanespilleren til holdets Champions League-trup.

Fravalget var et hårdt slag for Toure, hvis agent lagde sig ud med Guardiola. Striden fik først en ende, da midtbanespilleren for to uger siden kom med en uforbeholden undskyldning.

Med sejren halede Manchester City ind på førerholdet Liverpool, der måtte nøjes med 0-0 ude mod Pierre-Emile Højbjerg og Southampton.

Før pausen havde Sadio Mane et par gode muligheder for at bringe Jürgen Klopps Liverpool-mandskab i front. Efter pausen brændte Roberto Firmino flere store chancer.

Pointdelingen betyder, at Liverpool lige nøjagtigt holder fast i ligaens førsteplads på en bedre målscore end Manchester City. De to mandskaber har 27 point efter 12 spillerunder.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.