Alternativ energi

Tagskader truer mange ejere af solceller

Mange solcelleanlæg er monteret forkert og risikerer at skade tagene på lang sigt

Mange husejere risikerer at få tagskader, fordi de har fået monteret solcelleanlæg. Foto: Colourbox

Mange husejere risikerer at få tagskader, fordi de har fået monteret solcelleanlæg. Foto: Colourbox

DANMARK:Over 10 procent af de knap 30.000 nye solcelleanlæg på boligejernes tage risikerer at ende med vandskader og trykkede tagkonstruktioner.

Det skriver Politiken lørdag.
Advarslen kommer fra flere aktører på solcelleområdet, netop som solcellefirmaerne opfordrer boligejere til hurtige køb, før en givtig statsstøtteordning laves om. Antallet af solcelleanlæg er tidoblet i 2012.

Huller i tagene

Skønnet på de 10 procents byggesjusk stammer fra observationer, som Dansk Solcelleforening og Dansk Byggeri har foretaget på byggepladser og ved at følge blandt andet debatter om solceller på internettet.

- Masser af solcelleanlæg er monteret ved, at der er boret huller i tagene, og mange montører har ikke haft tilstrækkeligt fokus på, hvordan det håndteres, uden at tagene tager skade på lang sigt.
Det siger Signe Antvorskov Krag, der er formand i brancheforeningen Dansk Solcelleforening og divisionschef i solcellefirmaet Gaia Solar, til avisen.
Hendes bekymring deles af energirådgiver Rune Schmidt fra den uvildige institution Energitjenesten.
- Det, vi frygter mest, er, at det vil skade husene, når der bliver lavet huller i tagkonstruktionen. Der kan være huse derude, hvor skaderne først opdages af den byggesagkyndige, når folk vil sælge deres hus, siger han til Politiken.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.