Taiwan

Taiwan: Begge motorer på ulykkesfly svigtede

Passagerfly med 58 om bord blev fem gange advaret af sikkerhedssystem om, at det var ved at stalle

TAIWAN:35 sekunder efter start sendte piloten på et passagerfly fra Taiwan et ”mayday” og meddelte kontroltårnet, at brændstoftilførslen til begge maskinens motorer var stoppet.

Det afslører oplysninger fra den sorte boks, som hurtigt blev fundet, efter at flyet onsdag styrtede ned i en flod i hovedstaden Taipei med 58 om bord.

- Baseret på de data, vi foreløbig har, kan vi se, at begge motorer i et tidsrum ikke har noget kraft, siger Thomas Wang, der er leder af Taiwans havaritjeneste.

Fem gange undervejs bliver flyet af det interne sikkerhedssystem advaret om, at det er ved at stalle, og et minut efter pilotens melding om et ”flameout” - altså at brændstoftilførslen er stoppet - holder den sorte boks op med at registrere flere oplysninger.

Flere biler, der kørte ad en vej langs floden, registrerede med deres forrudekameraer, hvad der skete. Billeder viser, hvordan propelflyet stryger tæt hen over hustage og lige over vejen foretager en voldsom krængning.

En taxi bliver ramt af vingespidsen, som også hamrer ind i et betonrækværk, inden flyet fortsætter ud over kanten og ned i floden.

Den døde pilot er blevet fundet i cockpittet, mens han stadig omklamrer det joystick, som han styrede flyet med, skriver flere aviser fredag.

- De forsøgte indtil det sidste at redde flyet, bliver en offentlig undersøger citeret for at sige i landets medier.

Mirakuløst overlevede 15 passagerer, heriblandt flere børn.

300 redningsarbejdere og 50 dykkere har arbejdet i døgndrift på floden, og i det forløbne døgn er der fundet yderligere fire døde, så det samlede foreløbige dødstal er 35. Otte savnes fortsat.

To af de døde blev fundet i det mudrede vand 100 meter fra nedstyrtningsstedet.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden