Tak for byttepengene

Scleroseforeningen fik indsamlet 24.000 kroner lokalt.

Lokalt er indsamlet 24.000 kroner til kampen mod sclerose.

Lokalt er indsamlet 24.000 kroner til kampen mod sclerose.

HOBRO:Scleroseforeningens grønne indsamlings bøsser indeholdt i alt 1.660.000 kroner på landsplan, som er øremærket til forskning.

I scleroseforeningens Lokalafdeling Himmerlands område har frivillige fra området stået for det store arbejde med at opsætte indsamlingsbøsser i de lokale butikker, på tankstationer, i beværtninger og lignende.

Det blev til i alt 24.088 kroner i lokalområdet.

- Vi er meget tilfredse vores resultat indsamlingen og kampagnen, siger Bent Christensen, Nørager, formand for lokalafdelingen.

Vi føler os godt modtaget i de lokale butikker og er glad for deres opbakning, samt opbakningen fra de mange frivillige vi samarbejder med for at få indsamlingen realiseret.

Sclerose er en sygdom i stor stigning i Danmark blandt især yngre kvinder.

De indsamlede midler vil indgå i den pulje penge, som Scleroseforeningens forskningsudvalg hvert år uddeler til forskere landet over.

Sclerose rammer dobbelt så mange kvinder som mænd og bryder typisk ud i 20-35 års alderen, men kan ramme i alle aldre, også i barndommen.

Omkring 12.800 danskere lider af sclerose.

Sclerose er en kronisk sygdom, som angriber centralnervesystemet. Der opstår betændelse omkring nervetrådene og med tiden ar, så meddelelser fra hjernen til forskellige dele af kroppen kun dårligt eller slet ikke når frem.

Scleroseforeningen lokalafdeling Himmerland har 490 medlemmer, heraf har 200 medlemmer sclerose.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden