Nordjylland

Taleinstitut er igen truet

Aalborg Kommune vil ikke mere drive centret

Arkivfoto: Henrik Bo

Arkivfoto: Henrik Bo

NORDJYLLAND:Manglende efterspørgsel fra andre nordjyske kommuner får nu Aalborg Kommune til at kaste håndklædet i ringen og opsige rammeaftalen med de øvrige nordjyske kommuner om at stå for driften af det tidligere regionale taleinstitut.

Tilbuddet, der i dag hedder Hjerneskadecenter Nordjylland og Taleinstituttet, blev overtaget af Aalborg Kommune 1. januar 2014, og det har - indtil nu - været en del af det forstærkede samarbejde mellem de nordjyske kommuner.

- Det er det, fordi instituttet er superspecialiseret og i stand til at levere en række ydelser, man ikke kan få andre steder, forklarer rådmand for ældre og handicappede i Aalborg Kommune Thomas Krarup (K).

Indgik en musketer-ed

Han beklager beslutningen, som blev truffet af Aalborg Kommunes ældre- og handicapudvalg onsdag, for - for ham at se - kan det nemt komme til at betyde et alvorligt dyk i fagligheden på området.

Med beslutningen er der åbnet for en ny debat om taleinstituttet, som tidligere har været truet og først efter en lang debat i kommunalt regi blev reddet.

Formanden for de nordjyske kommuner, borgmester Mogens Gade (V) fra Jammerbugt, beklager, at der nu atter skabes usikkerhed om instituttets fremtid.

- I værste fald kan dette føre til, at det bliver sværere for borgere at blive betjent i lokalområdet, og at vi lokalt taber både arbejdspladser og vigtige kompetencer, siger han.

- Vi indgik i sin tid en musketér-ed. Nu må vi sætte os sammen, se hinanden i øjnene og spørge, om vi er sikre på, at det er dette her, vi vil, siger Mogens Gade.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.